با مشارکت بنیاد علوی و دامپزشکی
عملیات سمپاشی دامها و اماکن دامی در مناطق روستایی و عشایری لنده آغاز گردید.
عملیات سمپاشی دام و اماکن دامی همزمان با دهه فجر در مناطق روستایی و عشایری شهرستان لنده آغاز گردید
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر حسین محمدی ، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده با اعلام این خبر افزود : یکی از موانع اساسی پیش روی ارتقای سطح بهداشتی در روستاها نزدیکی محل نگهداری دامها با منازل مسکونی است که منجر به انباشت فضولات دامی و ایجاد زمینه مساعد برای رشد و نمو و افزایش جمعیت حشرات موذی(کنه،شپش،کک،مگس و ...)می شود.
وی گفت : کنترل جمعیت این حشرات موذی جهت جلوگیری از آزار و اذیت ساکنین روستاها امری ضروری است ضمن اینکه کنترل جمعیت این حشرات تاثیر بسزایی در بهداشت دامها و کاهش بیماریهای دامی و همچنین کاهش بیماریهای مشترک بین انسان و دام دارد. هرچند که بهترین راه کنترل این حشرات جدا نمودن و رعایت فاصله مناسب محل نگهداری دامها از محل سکونت انسانها می باشد ولی مدیریت و برنامه ریزی دهیاریها جهت جمع آوری به موقع فضولات دامی و انتقال آنها به محیطی سرپوشیده خارج از روستا و حتی کمپوست کردن آنها علاوه بر کاهش جمعیت این حشرات می تواند هم زمینه اشتغالزایی جدید را فراهم کند و هم اینکه هزینه های سمپاشی را برای دولت و ساکنین روستاها به حداقل برساند و بالطبع آن اثرات زیانبار زیست محیطی سموم هم بشدت کاهش خواهد یافت.
دکتر محمدی افزود : متاسفانه بدلایل مختلف تا به امروز تنها راه کنترل جمعیت این حشرات موذی در کشور ما عملیات سمپاشی دام و جایگاه دام می باشد که در این راستا اداره دامپزشکی شهرستان لنده با مشارکت بنیاد علوی اقدام به سمپاشی روستاهای هدف نموده که این طرح رایگاه بهداشتی ، همزمان با ایام دهه فجر آغاز و بسته به شرایط روستاها تا پایان فروردین ماه ادامه خواهد داشت .
وی اضافه کرد در این طرح سم مورد نظر به میزان یکصد و پنجاه لیتر توسط بنیاد علوی تامین و در اختیار این اداره قرار گرفته تا عملیات سمپاشی را بصورت رایگان انجام دهد.
نظر دهید