همزمان با سراسر کشور:
طرح پایش بهاره بیماریهای زنبور عسل در کهگیلویه وبویراحمد کلید خورد
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان از آغاز طرح پایش بهاره زنبورستانهای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 92 هزار کلنی در زنبورستانهای استان موجود است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر سید مصطفی حمیده کیش با بیان اینکه در حال حاضر 92 هزار و 751 کلنی در زنبورستان های استان وجود دارد، افزود: این طرح با هدف بررسی و شناسایی میزان آلودگی کندوها به بیماری های لوک اروپایی، لوک آمریکایی، جرب واروا، کنه آکاراپیس وودی و انگل نوزما طی بهار امسال اجرا می شود..
وی با بیان اینکه طرح پایش بیماریهای زنبور عسل هرساله در فصلهای بهار و پائیز اجرا میشود گفت: در این طرح اقدامات بهداشتی دامپزشکی در زنبورستانها نمونه های زنبور عسل اخذ و برای تشخیص بیماریهای زنبورعسل به آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان ارسال میگردد.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به یک هزارو 800 واحد زنبور داری در استان وضرورت حمایت بیشتر از صنعت پرورش زنبور عسل در استان تصریح کرد: مبارزه با بیماریهای زنبور عسل و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به زنبورداران همواره یکی از اهداف دامپزشکی بوده است که در این راستا برنامه های دقیق پایش و مراقبت و نظارت قرنطینه ای در زنبورستانها انجام می شود.
وی با توجه به این مطلب که استان کهگیلویه وبویراحمد یکی از قطب های پرورش زنبور عسل در کشور محسوب می شود ، افزود: همکاری و تعامل بیشتر بین زنبور داران و ادارات دامپزشکی می تواند نقش مهمی در جهت شناسایی و مبارزه با آفات و بیماری های زنبور عسل و همچنین حفظ این جایگاه در کشور ایفا نماید.
وی در پایان به زنبور داران توصیه نمود برای تولید محصول سالم و پایداری زنبورستانها ، داروهای مجاز و با مجوز دامپزشکی استفاده نمایند و از هرگونه مصرف انتخابی و سلیقه ای داروهای دامپزشکی مخصوصا داروهایی غیر مجاز جدا خودداری نمایند
نظر دهید