تسنیم گزارش میدهد:
شناسایی کانون دوم آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهر دهدشت
دومین کانون آلوده آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با وسعت بیشتری در شهر دهدشت با بیش از ۲۰ مرغ محلی آلوده شناسایی و عملیات پاکسازی آن آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، ویروسهای آنفلوانزای نوع A ،B و C در انسان ایجاد بیماری میکنند و نوع A علاوه بر انسان، در پرندگان و برخی حیوانات ازجمله اسب و خوک نیز با درجههای متفاوتی بیماریزاست.
پرندگان وحشی و آبزی میتوانند به شکل بدون علامت، ویروسهای آنفلوانزای پرندگان را با خود جابجا و به سایر پرندگان انتقال دهند.
آنفلوانزای پرندگان که در بین عموم مردم به نام آنفلوانزای مرغی شناخته میشود یک بیماری مسری حیوانات است که توسط ویروس آنفلوانزا ایجاد میشود.
این بیماری ممکن است در بیشتر پرندگان اهلی و وحشی مانند( بوقلمون، مرغ و خروس، کنجشک و غاز) و پرندگان زینتی مانند( طوطی، مینا و شاهین) و پستاندارنی مثل( گربه، خوک، پلنگ و انسان) دیده شود.
با توجه به اینکه در فصل زمستان ویروس آنفلوانزای انسانی در گردش است و اگر با ویروس آنفلوانزادی فوق حاد پرندگان تلاقی کند یک نوع خطرناک از ویروس جهش یافته تشکیل که میتواند سبب مرگ انسان شود و لازم است که مسئولان در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند.
به دلیل قرار گرفتن ایران در مسیر کوچ پرندگان وحشی آنفولانزای فوق حاد پرندگان در ایران نیز شیوع پیدا کرده و اکنون برخی از استانهای کشور از جمله اصفهان، یزد، گیلان، چهارمحال و بختیاری و البرز درگیر این بیماری هستند و دومینوی آنفولانزای حاد پرندگان به استان کهگیلویه و بویراحمد رسید.
28 بهمن نخستین مورد گزارش شده مبتلا به ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان در استان کهگیلویه وبویراحمد در روستای بنزرد شهرستان دنا از طریق یکی از مرغ فروشان سیار که از خارج از استان، مرغ زنده به شهرستان دنا آورده بود توسط کارشناس دامپزشکی تشخیص داده شد که از صبح روز جمعه 29 بهمن ماه عملیات معدوم سازی در این روستا آغاز و تعدادی از طیور روستایی معدوم شد.
متاسفانه به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی و همچنین پنهان کاری و عدم قرنطینه نمودن مناطق آلوده، این بیماری به شهر پاتاوه از توابع شهرستان دنا نیز سرایت و با توجه به شیوع این بیماری در پاتاوه قیمت مرغهای محلی در این شهرستان کاهش شدیدی یافت و زمینه برای افرادی سودجو فراهم شد تا این مرغها را با قیمت پایین خریداری و از آنجا به شهر دهدشت انتقال و سسب گسترش این بیماری به آنجا نیز شوند.
در تاریخ 2 اسفند پس از انجام آزمایش و نمونه گیری از 7 قطعه مرغ بیمار و مشکوک به ابتلای این بیماری در خیابان جهاد شهر دهدشت و ارسال نمونههای آنها به تهران نتیجه آزمایش مثبت اعلام و مشخص شده که این مرغها مبتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.
بعد از مشخص شدن نتیجه آزمایش در 5 اسفند اکیپهای اداره دامپزشکی با کمک ادارات ذیربط مرغهایی که در محدوده این کانون قرار داشت جمع آوری و معدوم کرد و در تاریخ 7 اسفند دومین کانون آلوده آنفلوانزای حاد پرندگان با وسعت بیشتری در شهر دهدشت شناسایی شد، در این کانون بیش از 20 مرغ محلی آلوده شناسایی و مالک عنوان کرد که چند روز پیش 2 قطعه مرغ را از یک فروشنده مرغ سیار خریده و از امروز صبح تعدادی از مرغهایش تلف و بقیه نیز بیمار شدهاند.
سید صیف الله باقری کی از ساکنین در محله جهاد دهدشت در حالی که مرغهایش را به صورت داوطلبانه به ماموران دامپزشکی تحویل میداد در گفت و گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: من این کار را به خاطر سلامت خانواده و همشهریهایم انجام میدهم.
موسی جاودان یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه تعدادی مرغ و جوجه داشتم و آنها را به پرسنل دامپزشکی تحویل دادم، گفت: از همه همشهریان خواهشمندم که با دامپزشکی برای کنترل این بیماری همکاری داشته باشند.
متاسفانه برخی از افراد از تحویل مرغها به پرسنل دامپزشکی خودداری و با شک و تردید به این مسئله نگاه و عنوان میکردند که مرغهای ما سالم هستند و برخی بعد از توضیحهای پزشکان و پرسنل با اکراه طیور خود را تحویل میدادند.
سجاد یکی از فروشندگان سابق مرغ زنده در شهر دهدشت که الان با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزا به صورت داوطلبانه در حال همکاری با پرسنل دامپزشکی در طرح جمع آوری طیور از کانونهای آلوده بود، گفت: 13 سال سابقه فروش مرغ زنده در سطح شهر دهدشت را دارم و بعد از شیوع بیماری و اطلاعاتی که از پزشکان دامپزشکی گرفتم متوجه شدم که این کار خیلی خطرناک است و ممکن است که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کند و به همین دلیل داوطلبانه درب مغازهام را بسته و به نیروهای دامپزشکی در این طرح کمک میکنم.
وی افزود: از کسانی که به کار فروش مرغهای زنده میپردازند توصیه میکنم که برای سلامتی و امنیت خانواده خود و همه مردم این کار را انجام ندهند.
مدیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد در گفت و گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: جاهای مشکوک به آنفلوانزای مرغی را نونه برداری و بعد از مثبت بودن نتیجه هرگونه پرنده را در محدوده آن کانون جمع آوری و معدوم میکنیم و در سایر نقاط مشکلی وجود ندارد.
عبدالله بهمنش با بیان اینکه این بیماری مختص استان ما نیست، تصریح کرد: برای عبور از این بحران نیاز به همکاری مردم و همه دستگاههای اجرایی داریم.
وی گفت: متاسفانه کانون دوم آنفلوانزای حاد پرندگان در شهر دهدشت شناسایی و تا الان بیش از 2 هزار قطعه انواع طیور در این شهر معدوم شده است.
بهمنش با بیان اینکه مردم داوطلبانه پرندگان خود را تحویل نمایند و ما باید فقط بحث ضدعفونی محل را داشته باشیم، عنوان کرد: با توجه به ویژگیهای خاصی که ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دارد حداقل باید 3 هفته از آخرین کانون بگذرد تا مطمئن شویم مورد خاصی وجود ندارد و تا این زمان نمیتوان در خصوص مهار آن اظهار نظر کرد.
وی با بیان اینکه مردم از هرگونه خرید و فروش پرنده زنده و از جمله مرغ بومی و صنعتی به صورت زنده خودداری کنند، تصریح کرد: در خصوص محصولات بسته بندی و کشتارروز و یا تخم مرغهایی که تحت نظارت دامپزشکی در استان عرضه میشود هیچ مشکلی وجود ندارد.
مدیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه توصیه میشود که از مصرف گوشت مرغهای بومی که در کانونها قرار داشتند خودداری شود، افزود: در خصوص سایر نقاط که خارج از کانون است هیچ مشکلی وجود ندارد.
بهمنش با بیان اینکه خوشبختانه تا الان در خصوص مرغداریهای صنعتی استان هیچ مشکلی نداشتیم، گفت: مسئولان مرغداریهای صنعتی تا الان تمام سعی خود را برای جلوگیری از ورود بیماری به واحدهای خود داشتهاند.
وی با بیان اینکه در جاهایی که معدوم سازی انجام گیرد،غرامت مردم پرداخت میشود، افزود: پرسنل دامپزشکی فقط در محل کانونها و با لباس مخصوص و ماشینهای ضدعفونی کننده حاضر میشوند و از مردم میخواهم که طیور خود را فقط به آنها تحویل دهند.
بهمنش با بیان اینکه با زنده فروشها برخورد قاطع میشود، عنوان کرد: تا الان 200 پروند در خصوص زنده فروشها و کشتارگاههای غیرمجاز به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی در خصوص ضرورت راهاندازی پستهای قرنطینه در استان گفت: 7 نقطه برای ایجاد پستهای قرنطینه در سطح استان شناسایی شده و با توجه به سردی هوا نیاز به کانکس داریم و درصورتی که این کانکسها آماده شوند آمادگی داریم ورود و خروج هرنوع دام و طیور را به سطح استان کنترل کنیم.
مهمترین علت ورود این ویروس به استان کهگیلویه وبویراحمد خرید و فروش مرغ زنده بوده و باتوجه به اینکه خطرناک ترین شغل فروش مرغ زنده است انتظار میرود از زنده فروشی مرغ جلوگیری شود و برای این کار نیاز است که پستهای قرنطینه در ورودی و خروجی استانهای آلوده ایجاد و علاوه بر آن با ایجاد گشتهای ویژه از فروش مرغ های زنده جلوگیری کرد.
نظر دهید