• 1395/01/26 - 12:00
  • تعداد بازدید : 164
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

سفر رئیس سازمان دامپزشکی کشور به کهگیلویه وبویراحمد

دکتر مهدی خلج ، رئیس سازمان دامپزشکی کشور به همراه مدیرکل امور اداری ، رفاه و پشتیبانی و معاونت دفتر مدیریت مبارزه با بیماریهای دامی به کهگیلویه وبویراحمد سفر کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد ، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ابتدای ورود به استان به خبرنگار واحد خبر صدا و سیمای مرکز دنا گفت: هدف از سفر به کهگیلویه وبویراحمد بررسی مشکلات ، کمبودها و نارسائی های موجود در حوزه دامپزشکی بوده که با توجه به مرتعی بودن استان و شغل دامداری اکثریت مردم این استان و همچنین آغاز فصل بهار و کوچ دامهای عشایر سعی نموده ایم از نزدیک با مشکلات و موانع موجود با رفتن به دل روستاها و مناطق عشایری آشنا شده و برای رفع آنها برنامه ریزی نمائیم.

کهگیلویه وبویراحمد یکی از استانهائی است که کمترین موارد آلودگی در زمینه بیماری تب برفکی را داراست.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد خبر صدا و سیمای مرکز استان در خصوص بیماری تب برفکی گفت: این بیماری یک بیماری بومی نه تنها کشور ما بلکه همه کشورهای منطقه بوده و اکثر کشورها با این بیماری درگیر هستند. ابزارهای متعددی باید با هم تلفیق شده تا بتوانیم اصول مبارزه را در خصوص تب برفکی داشته باشیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور به کمبود واکسن تب برفکی در کشور پرداخت و گفت: تولید واکسن تب برفکی در کشور روند رو به رشدی داشته و علاوه بر یک مرکز تولید واکسن به نام موسسه تحقیقات سرم و واکسن سازی رازی که در طول تاریخ 90 ساله گذشته خدمات ارزنده ای به حفظ و صیانت از سرمایه های دامی کشور نموده در عین حال یک مرکز دیگری در استان کردستان شروع به فعالیت نموده که با افزایش تولید ، نیاز کشور به واکسن تب برفکی مرتفع خواهد شد.

دکتر خلج شرایط بیماری را رو به کاهش عنوان کرد و گفت: کهگیلویه وبویراحمد یکی از استانهائی است که کمترین موارد آلودگی به تب برفکی در آن گزارش گردیده است. وی همچنین از طرح سراسری واکسیناسیون تب برفکی در اردیبهشت 95 خبر داد و گفت: از ابتدای زمستان 94 تا کنون بالغ بر 28 میلیون راس گوسفند و بز و 3 میلیون راس گا و گوساله بر علیه این بیماری واکسینه شده اند که کار بسیار گسترده ای بوده و الحمدالله بیماری در حال فروکش می باشد.

واکسیناسیون بالغ بر 38 میلیون راس دام بر علیه بروسلوز در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از مصاحبه خبری خود به کنترل بیماری تب مالت پرداخت و گفت:  باکتری عامل بیماری بروسلوز دارای سویه های مختلف با ماندگاری بالا در طبیعت بوده که این موضوع شرایط را برای کنترل بیماری سخت می نماید اما اصولی ترین روش برای کنترل بیماری آموزش عمومی مردم بخصوص دامداران و روستائیان بوده که بارعایت ضوابط بهداشتی ، عدم مصرف شیرخام و دفع اصولی و بهداشتی تلفات دام می توان از شیوع بیماری جلوگیری نمود.

دکتر مهدی خلج کاربردی ترین روش کنترل بیماری را واکسیناسیون فراگیر دام عنوان نمود و گفت: در سال گذشته بالغ بر 35 درصد افزایش واکسیناسیون نسبت به سال 93  داشته ایم که بالغ بر 38 میلیون راس دام بر علیه این بیماری در کشور واکسینه شده اند. وی یکی از برنامه های سازمان دامپزشکی کشور در سال جاری در خصوص بیماری بروسلوز را واکسیناسیون بره و بزغاله های تازه متولد شده عنوان کرد و گفت: واکسیناسیون بروسلوز را در جمعیت دامهای بالغ نداشته ولی این عمل را در جمعیت بره و بزغاله هایی که در سالجاری متولد و هیچگونه واکسنی را دریافت ننموده باشند آغاز نموده و بر اساس یک مدل علمی و آماری در پایان شیوع بیماری را ارزیابی خواهیم نمود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از هماهنگی های بعمل آمده با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص خبر داد و گفت: قرار است در استانهائی که آلودگی برسلوز بیشتر از سایر استانها گزارش شده باشد علاوه بر اقدامات صورت گرفته یک برنامه متراکم تر و با مشارکت و تعامل متقابل اجرا نمائیم.

کاهش مراکز آلوده VHS از 402 کانون در سال 92 به 52 کانون در سال 94 در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان مصاحبه خبری خود با اعلام این خبر گفت: این بیماری با توجه به ماهیت ویروسی آن فاقد دارو بوده و اساس مبارزه با آن بر پیشگیری و کنترل بیماری ست.

دکتر خلج گفت: اقدامات خوبی با محوریت سازمان دامپزشکی کشور ، سازمان شیلات ایران و همکاری پرورش دهندگان و اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی در کشور صورت گرفته بطوریکه از 402 کانون آلوده در سال 92 به حدود 52 کانون آلوده در سال 94 دست یافته ایم .

وی مبنای کار سازمان دامپزشکی کشور را در این خصوص شناسائی مراکز آلوده و تعیین تکلیف نمودن ماهیان موجود در این مراکز عنوان کرد و گفت: مراکزی که دستورالعمل های بهداشتی سازمان را رعایت نموده اند در سال 93 به آنها غرامت پرداخت گردید و در عین حال سیستم های قرنطینه ای ، نظارتی ، جابجائی و آزمایشاتی که قبل از جابجائی تخم چشم زده یا بچه ماهی باید صورت می پذیرفته را به جدیت دنبال کرده است .

رئیس سازمان دامپزشکی کشور به سیاست های این سازمان در سال 95 در خصوص بیماری VHS پرداخت و گفت: مقرر گردیده است همه ضوابط بهداشتی همانند سال گذشته با جدیت بیشتر دنبال کنیم و تلاش خواهیم کرد مراکز مولد و تکثیر کشور درجه بندی که در این راستا مراکزی که در رتبه های ایده آل قرار گیرند را بعنوان مراکز اصلی مورد حمایت قرار داده که در طی چند سال آینده بطور طبیعی به مراکز تولید بچه ماهی کشور تبدیل شوند.

وی گفت: در اقتصاد مقاومتی از تدبیر ، درایت ، تجربه ، ظرفیت های موجود بین الملی و حتی داخلی باید استفاده بهینه نمود به گونه ای که بتوانیم بهره وری را افزایش داده که در این راستا آموزش بهره برداران را باید تقویت نمود.

شایان ذکر است برنامه هایی از قبیل دیدار با مقامات استانی از جمله استاندار ، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ، بازدید از مجتمع های دامداری و سرکشی از مناطق روستائی و عشایری استان و شرکت در جلسات شورای اداری و بخش خصوصی  در سفر دوروزه رئیس سازمان دامپزشکی کشور به کهگیلویه وبویراحمد پیش بینی شده است.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181469
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه