رئیس شبکه دامپزشکی کهگیلویه مطرح کرد:
خونگیری از بیش از 7 هزار رأس دام برای تشخیص بیماری تبمالت در کهگیلویه
رئیس شبکه دامپزشکی کهگیلویه با بیان اینکه از 7 هزار و 192 رأس دام سبک و سنگین در شهرستان خونگیری به عمل آمد، گفت: در این طرح 742 دام مبتلا به تب مالت شناسایی و کشتار شد.
همایش توجیهی مقابله با بیماری «تب مالت» ظهر امروز با حضور بخشداران و دهیاران شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری دهدشت برگزار شد.
حسن عبدالی در این همایش تب مالت را یک بیماری میکروبی و واگیردار بین انسان و دام عنوان و اظهار داشت: این ارتباط تنگاتنگ با محصولات دامی باعث ایجاد بیماری در انسان خواهد شد.
رئیس شبکه دامپزشکی کهگیلویه با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در روستاهای این شهرستان گفت: با پایش و مراقبت از میزانها 7 هزار و 192 رأس دام سبک و سنگین تاکنون علیه این بیماری مورد خونگیری واقع شده است.
وی افزود: از این تعداد 742 مورد مثبت اعلام شد که مورد کشتار واقع شدند تا از مصرف آنها به چرخه زندگی انسان جلوگیری شود.
عبدالی رواج دامداری غیر صنعتی بدون استفاده از روشهای علمی و مدرن، مصرف لبنیات دامی غیر بهداشتی، عدم آگاهی بهداشت محیط فردی، ناکافی بودن کامل واکسیناسیون دامها، جابجایی و حمل و نقل بدون کنترل دامها را از عوامل شیوع بیماری تب مالت در جوامع برشمرد.
وی یکی از اقدامات پیشگیری از بیماری بروسلوز را واکسیناسیون به موقع دام در زمان مناسب دانست و تأکید کرد: اگر دامی از برنامه واکسینه عقب ماند با مراجعه دامدار به سازمان دامپزشکی واکسیناسیون به صورت رایگان در اختیار مراجعه کنندگان قرار خواهد گرفت.
عبدالی در ادامه گفت: سازمان دامپزشکی از دو راه آزمایش خون دامها و کشت دادن میکروبها از جفت و جنین شیر و ترشحات رحمی دامی که دچار سقط جنین شده، موفق به تشخیص بیماری بروسلوز در دامها شده است.
این مسئول عدم رعایت بهداشت در دامداریها، خوردن علوفههای غیر بهداشتی، تماس با بافتها و مایعات آلوده بدن، استفاده از منبع شرب مشترک با دامهای آلوده، ورود دامهای آلوده به دامداریها را از مهمترین عوامل آلوده شدن دامها به بیماری بروسلوز عنوان کرد.
وی در پایان با اشاره به این که تب مالت در برخی کشورها با همکاری مسئولین تحت کنترل درآمده است خواستار همکاری مردم و مسئولین در پیشگیری از این بیماری بروسلوز شد.
نظر دهید