• 1396/03/21 - 12:00
  • تعداد بازدید : 118
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
جوابیه اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد در پی درج مطلبی در سایت خبری ریواس جنوب

جوابیه اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد در پی درج مطلبی در سایت خبری ریواس جنوب

در پی درج مطلبی تحت عنوان«بلایی که یک شایعه بر سر تولید کهگیلویه وبویراحمد آورد در سایت خبری ریواس جنوب ، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد اقدام به انتشار جوابیه نمود. متن جوابیه بدین شرح است؛

بسمه تعالی

«جوابیه»

مسئول محترم سایت خبری ریواس جنوب

موضوع:  جوابیه

باسلام و صلوات بر محمد و آل محمد و احترام،

 

در پی درج مطلبی تحت عنوان« بلایی که یک شایعه بر سر تولید کهگیلویه وبویراحمد آورد   با کد خبر 48004 مورخ 19/03/96 بر روی خروجی آن پایگاه قرار گرفت موارد ذیل به جهت استحضار خوانندگان فهیم آن پایگاه خبری ارسال می‌گردد. خواهشمند است برابر قانون مطبوعات نسبت به درج مطالب در همان صفحات اقدام فرمائید.

داشتن مجوز در حرفه ای که اصول اولیه آن را نیز نیاموخته ایم بدترین نوع تقسیم کار در یک جامعه می باشد، خطر اجازه نوشتن مطالب گوناگون و متنوع و گاهاً تخصصی بوسیه یک قلم مجاز اما بدون تعهد و تخصص از خطر دادن اسلحه آماده شلیک به کودکی نوپا به مراتب بیشتر و دلهره آورتر می باشد.

این مقدمه ای بود برای نقدی مطلبی تحت عنوان بلایی که یک شایعه  بر سر تولید کهگیلویه وبویراحمد آورد در پایگاه خبری ریواس جنوب

 

در جهان بی انتها و لایتناهی بسیارند موجوداتی که با حواس پنجگانه بشر ناکامل و پرمدعا قابل لمس نیستند اما آثار و نشانه های آنان را با عقل و تدبیر و منطق می توان حس کرد و وجود آنان را به اثبات رساند که البته در راس همه آن نادیدنی قادر و توانایی است که وجود هرآنچه در عالم هستی می بینیم نشانه و آیتی از وجود ذات آن باریتعالی است.

حال چند سئوال از نگارنده مطلب :

1-    آیا هرآنچه با چشم نمی بینیم را باید منکر شویم؟

2-    در حالی که چند ماهی است که در نقاط مختلف کشور هشدارهای بهداشتی و جدی از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهادکشاورزی به خطر وجود بیماری تب کریمه کنگو از طرق مختلف از جمله رسانه ملی ، سایت های خبری ، مطبوعات و ... داده شده و استان ما نیز قاعدتاً نمی تواند از سایر نقاط کشور مستثنی باشد چگونه و براساس کدام یافته علمی وجود بیماری را منکر شده اید ؟

3-    در حالیکه بیش از 40 سال است که از اولین مورد گزارش بیماری در کشور می گذرد بر اساس کدام تحقیق علمی و یا پایانامه و یا مقاله علمی ، ادعای ریشه کنی بیماری را دارید؟

4-    در حالیکه مستندات علمی متعدد انتقال ویروس را بوسیله بندپایان و بخصوص کنه هیالوما به اثبات رسانده اند و فصل شروع زاد و ولد کنه ها می تواند شروع یک انتشار طوفانی بیماری در بین دام و انسان باشد به چه دلیل گوشزد کردن خطر تماس با کنه و دام بدون هویت را برای جلوگیری از خطر احتمالی ابتلاء به بیماری بزرگنمایی و خیانت به تولید محسوب می نمایید؟

5-    طبق کدام مستندات کتبی ، سمعی بصری و حتی محرمانه مدعی شده اید که مدیرکل دامپزشکی استان اقدام به بزرگنمایی و مصاحبه های هشداری زیادی کرده است که نهایتاً به تولید استان ضربه وارد شده ؟ آیا بجز هشدارهای صرفاً بهداشتی و پیشگیری که مردم و افکار عمومی را به رعایت اصول اولیه بهداشتی  از جمله خرید گوشت از مراکز مجاز و نگهداری گوشت بمدت 24 ساعت در دمای یخچال و ... ترغیب می کند مصاحبه ، نوشته و یا اظهار نظری از مدیرکل و سایر مسئولین دامپزشکی استان سراغ دارید که خوردن گوشت را منع کرده باشد؟

6-    برخی موارد غیر علمی در مطلب درج شده به چشم می خورد که یا گوینده ناآگاه بوده و یا نویسنده متن اصل امانت را رعایت نکرده که لازم است برای تنویر افکار عمومی تصحیح و مطلب درست به سمع رسانده شود. از جمله اینکه فریز کردن گوشت راه حل جلوگیری از بیماری عنوان شده که نشان دهنده عدم تشخیص فرق بین یخ زدن ( فریز) و دمای 4-0 درجه ( دمای یخچال و نه فریزر) می باشد. لذا جهت اطلاع اینکه جمود نعشی در لاشه که منجر به بالا رفتن اسیدیته و در نتیجه از بین رفتن عوامل احتمالی بیماری زا از جمله ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود در دمای بالای صفر و کمتر از 4 درجه ( 4-0 درجه ) رخ میدهد و نه در دمای زیر صفر ( فریز )

7-    نهایتاً اینکه آیا نبودن برخی زیر ساخت ها ی تولید در بخش دامپروری در استان می تواند علتی برای نادیده گرفتن بهداشت و سلامت جامعه از طرف دستگاه های متولی بهداشت از جمله دامپزشکی باشد؟

علیهذا با عنایت به موارد فوق از کلیه رسانه های جمعی و خبری و اصحاب قلم و مطبوعات انتظار می رود به جای به چالش کشیدن غیر کارشناسی ارگانها و نشر چنین مطالب تنش آفرین و تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی روانی در دامداران و دامپروران با روحیه همکاری وارد عرصه شده و با آگاهی سازی جامعه در کنترل این بیماری یاری گر اداره کل دامپزشکی استان و کلیه دستگاه های مرتبط باشند
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181852
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه