• 1396/11/04 - 12:00
  • تعداد بازدید : 148
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در شورای بهداشت باشت مطرح شد

از ورود مرغ زنده به بازار باشت جلوگیری شد / اجرای ایست و بازرسی در پل بریم / از هر گونه مصلحت اندیشی خودداری شود

جلسه شورای بهداشت شهرستان باشت با موضوع پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حضور فرماندار، مسوولان بهداشت، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی،، شهردار و بخشدار بوستان در محل فرماندار این شهرستان برگزار شد.

جلسه شورای بهداشت شهرستان باشت با موضوع پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حضور فرماندار، مسوولان بهداشت، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، شهردار و بخشدار بوستان در محل فرماندار این شهرستان برگزار شد.

به گزارش کبنا از باشت فرماندار شهرستان باشت در این نشست با تشکر از دغدغه و حس مسئولیت پذیری متولیان بهداشت شهرستان باشت گفت: موضع بیماری آنفلوآنزای پرندگان مختص کشور و شهرستان باشت نبوده و در جهان شیوع پیدا کرده است.

سیدمسعود حسینی با بیان اینکه در کشور ما کار اساسی در جهت مقابله با آنفلوآنزای پرندگان صورت نگرفته ابراز امیدواری کرد با اتخاد تدابیر مهم و اساسی بتوان گامی مفید در کنترل و پیشگیری از شیوع این بیماری در کشور و همچنین استان و شهرستان برداشته شود.

وی جلوگیری از فروش مرغ زنده در شهرستان باشت را از جمله اقدامات صورت گرفته در جهت جلوگیری از شیوع این بیماری عنوان کرد و افزود: علیرغم تلاش‌های مسئولان بهداشت و نیروی انتظامی شهرستان باشت متأسفانه باز هم شاهد ورود مرغ زنده از استان‌های همجوار به شهرستان هستیم که نیاز است با دایر کردن پست‌های ایست و بازرسی در گلوگاه‌ها و محورهای مواصلاتی از ورود مرغ زنده و عرضه آن در بازار شهرستان جلوگیری شود.

حسینی از عدم همکاری برخی از استانها همانند فارس جهت جلوگیری از عرضه مرغ زنده گلایه کرد و گفت: در جلساتی که با استاندار و مسئولین برگزار شد خواستار مقابله با این معضل شدیم که متأسفانه به دلیل عدم همکاری استان فارس شاهد عرضه مرغ زنده در برخی از مناطق این استان که در نزدیکی شهرستان باشت هستند، بودیم.

وی پیشگیری را مهم‌تر از درمان دانست و ادامه داد: در این مورد نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی در استان و شهرستان هستیم.

فرماندار شهرستان باشت تبلیغات را یکی از راه‌های مؤثر در کنترل شیوع آنفلوآنزای پرندگان دانست و گفت: آگاهی بخشی به خانواده‌ها در رابطه با خطرات مصرف مرغ زنده بهترین گزینه برای جلوگیری از این بیماری است.

حسینی مصلحت اندیشی در موارد اینچنینی را معضلی بزرگ خواند و افزود: مردم باید آگاه شوند و کارشناسان نیز باید با بیان خطرات مصرف مرغ زنده، از هر گونه مصلحت اندیشی خودداری کنند.

وی بیان کرد: باید دهیاران، بخشداران و شهرداری با نصب بیلبوردها در معابر عمومی و دستگاه‌های متولی بهداشت در جلوی مراکز بهداشتی خطرات فروش و استفاده از مرغ زنده را به مردم و همشهریان گوشزد کنند.

فرماندار شهرستان باشت ادامه داد: کارشناسان بهداشت می‌توانند با حضور در مراکز آموزشی، دانش آموزان را با خطرات این بیماری آشنا کنند زیرا در صورت انجام این کار، عدم مصرف مرغ زنده به خواسته دانش آموزان تبدیل خواهد شد.

حسینی همچنین خواستار برقراری پست ایست و بازرسی در ورودی شهر باشت و پل بریم شد و گفت: گلوگله پل بریم به دلیل موقعیت جغرافیایی یکی از محورهای ورود مرغ زنده به شهرستان باشت است که همکاری نیروهای انتظامی و کارشناسان بهداشت می‌توانند نقش مهمی در جلوگیری از ورود مرغ زنده از این محور به شهرستان شود.

وی متولی برخورد با توزیع کنندگان مرغ زنده را تنها دامپزشکی ندانست و خواستار همکاری سایر دستگاه‌ها از جمله محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان، بخشداری‌ها و شد.



صادق ظفری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان باشت نیز در این نشست بیماری آنفلوانزای پرندگان را یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماری‌های مسری پرندگان بیان کرد و افزود: ویژگی مهم این بیماری سرعت بالای انتشار آن دربین طیور هست که باعث خسارات جبران ناپذیری می‌گردد.

وی ادامه د اد: پرندگان در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند وباتوجه به اینکه عامل بیماری ویروس است درمانی برایان متصورنیست.

ظفری خسارات ناشی از این بیماری را از دوجنبه اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت دانست و گفت: از جنبه اقتصادی تا امروز طبق گزارشات نزدیک به ۲۰ میلیون قطعه مرغ تخم گذار و گوشتی معدوم شده که خسارات جبران ناپذیری را به اقتصاد صنعت مرغ وطیور وارد کرده است و از جنبه بهداشتی نیز با توجه به اینکه قابلیت انتقال به انسان، این ویروس به راحتی و از طریق تماس با پرنده و کشتار مرغ آلوده و تماس با گوشت خام آنها امکان سرایت وجود دارد.

در ابتدای این نشست نیز علی کرم شجاعی بخشدار بوستان با بیان اینکه همزمان با ورود پرندگان مهاجر به باشت احتمال شکار و همچنین استفاده از گوشت این پرندگان می‌رود، خواستار ورود دستگاه‌های نظارتی و محیط زیست به این موضوع شد.

وی برگزاری کلاس‌های آموزشی در مورد خطرات بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، اطلاع رسانی و پرهیز از شکار پرندگان مهاجر را از مهمترین راه‌های پیشگیری از این بیماری عنوان کرد و گفت: بخشداری بوستان آماده است تا هر گونه همکاری در جهت آگاه سازی مردم را انجام دهد.




  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181785
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه