• 1399/01/20 - 09:23
  • تعداد بازدید : 1281
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد :

دامداران توصیه های بهداشتی را برای جلوگیری از تب برفکی جدی بگیرند

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: رعایت توصیه های بهداشتی در دامداری ها برای جلوگیری از بیماری تب برفکی الزامی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبدالله بهمنش گفت : توصیه های بهداشتی دامپزشکی در راستای پیشگیری از بروز تب برفکی با رعایت ضوابط بهداشتی، قرنطینه ای نقش عمده ای در پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی دارد.

وی گفت : قرار گرفتن شهرهای  این استان در مسیر  کوچ عشایر  هرساله  قبل  و حین  حرکت  عشایر  به سمت مناطق ییلاقی ، دامها مستعد بروز و شیوع بیماریهای دامی از جمله تب برفکی می شوند که لازم است دامداران مسایل بهداشتی قرنطینه ای را بخوبی رعایت نمایند.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت : این ویروس بدلیل ماهیت و ساختار خاص آن، مسیرهای مختلفی برای انتشار دارد که عمده ترین مسیرهای انتقال آن، از طریق دفع ترشحات دام آلوده، افراد و وسایل آلوده، ذرات هوا و گرد و غبار است  که می توان ادعا کرد که این بیماری یک بیماری مدیریتی است و چنانچه اصول اولیه امنیت زیستی در واحدهای پرورش دام رعایت شود، قابل پیشگیری بوده و در صورت رعایت ضوابط بهداشتی در زمان بروز، کمترین میزان خسارات را خواهد داشت.

دکتر بهمنش در  تشریح موضوع گفت: باوجود توصیه های اکید به رعایت نکات بهداشتی، دامداران اقدام به خرید دام از مناطق آلوده می کنند که این امر علاوه بر به خطر انداختن بهداشت منطقه موجب بروز خسارات جبران ناپذیری می شود فلذا توصیه می شود در زمان خرید دام، از سلامت کامل آن اطمینان یافته و در هنگام انتقال دام به استان، نسبت به أخذ مجوز دامپزشکی مبنی بر سلامت دام و انجام مایه کوبی دامها اقدام گردد.

وی یادآور شد: هرچند واکسیناسیون یکی از اقدامات پیشگیرانه است ولی به تنهایی نمی تواند جلوی بروز بیماری را بگیرد؛ لذا انجام ضدعفونی به‌ موقع و بهداشت بستر و خروج بهداشتی کود از دامداری ها و رعایت نکات بهداشتی در مورد لباس کار و چکمه و همچنین عدم اجازه ورود چوبداران به منطقه و دفن بهداتشی لاشه  دامهای تلف شده  دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد و می تواند تا حد زیادی مانع بروزبیماری شود.

بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای ویروسی است که ابتلای دامها به این بیماری علاوه بر ایجاد ضایعات عفونی از قبیل زخم دهان ، سم و لنگش در دامهای بزرگ و مرگ و میر در دامهای کوچک خسارات فراوانی را به اقتصاد دامداران وارد کرده و با واکسیناسیون بموقع در کنار  رعایت ضوابط بهداشتی در دامداری  و همچنین کنترل نقل و انتقال دامها از مناطق آلوده، تا حدود زیادی می توان از بروز بیماری پیشگیری کرد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 250934
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه