مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد:
دامداران استان برای هویت دار کردن دامهای خود اقدام کنند / ارائه خدمات دامپزشکی منوط به پلاک گذاری دام هاست
براساس این شیوه نامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، هرگونه خرید، فروش، نگهداری و جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع و در صورت مشاهده به عنوان قاچاق محسوب و دامداران موظفند خرید و فروش دام های خود را در سامانه هویت گذاری دام ثبت کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر اظهار کرد: با عنایت به مکاتبه معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با سازمان دامپزشکی کشور و در راستای اجرای آئین نامه اجرائی ماده ۱۰ قانون نظام جامع دامپروری کشور و همچنین اجرائی کردن مصوبه هئیت وزیران در خصوص ضوابط اختصاصی نگهداری، حمل و نقل، خرید و فروش و جابجائی دام زنده، به اطلاع تمامی دامداران استان می رساند که ارائه خدمات به ویژه در زمینه حمل و نقل و جابجائی و خدمات بهداشتی منوط به هویت دار کردن دام خود با پلاک ملی است.
وی گفت: پلاک کوبی جمعیت دامی در حیطه وظایف معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی است.
این مقام مسئول گفت : هویت دار کردن دام ها در کنترل و کاهش بیماری های مشترک بین انسان و دام تأثیر بسزائی داشته و باعث ساماندهی و حفظ جمعیت دام بومی منطقه نیز شده و نقش موثری در کنترل و جلوگیری از قاچاق دام دارد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد افزود: هر گونه خرید و فروش، حمل و نقل، جابجائی و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت گذاری، ممنوع می است. دامداران و مالکانی که مبادرت به حمل و جابجائی دام می کنند باید از ادارات دامپزشکی و سایر ارگانهای مربوط مجوزهای لازم را دریافت کنند.
وی افزود : بر اساس دستورالعمل های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دام هائی که هویت دار و پلاک کوبی نشده و دارای گواهی حمل بهداشتی – قرنطینه ای دامپزشکی و مجوزهای مربوطه نباشند مصداق کالای قاچاق محسوب می شوند.
این مقام مسئول اظهار داشت: از مهمترین مزایای هویت گذاری دام ، ثبت کد گله و احراز مالکیت دامدار، ثبت مشخصات تکمیلی و اطلاعات تولید مثلی، مدیریت خدمات بهداشتی و دامپزشکی نظیر واکسیناسیون، خدمات بیمه ای دام، قرنطینه، کشتار و مبارزه با قاچاق دام می باشد..
دکتر بهمنش از دامداران استان خواست هر چه سریعتر نسبت به پلاک کوبی و هویت دار کردن دام های خود با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و امور دام شهرستان های استان اقدام کنند در غیر اینصورت هیچگونه خدمات بهداشتی به دام های فاقد پلاک و هویت داده نخواهد شد.
نظر دهید