• 1398/07/16 - 07:14
  • تعداد بازدید : 1189
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به مناسبت روز ملی دامپزشکی صورت گرفت:

آنچه که در دیدار پرسنل اداره دامپزشکی با امام جمعه شهرستان گذشت:

به بمناسبت روز ملی دامپزشکی رئیس و کارکنان شبکه دامپزشکی شهرستان لنده با امام جمعه این شهرستان دیدار و گفت وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس،به بمناسبت روز ملی دامپزشکی رئیس و کارکنان اداره دامپزشکی شهرستان لنده با امام جمعه این شهرستان دیدار و گفت وگو کردند.

در این دیدار دکتر حسین محمدی با تشریح وضعیت شبکه دامپزشکی شهرستان لنده گفت: مهمترین مشکل کشور در یک دهه اخیر مشکل اقتصادی است و گواه آن هم شعارهای چند سال اخیر مقام معظم رهبری است که حول اقتصاد و در جهت حمایت از تولید، رونق تولید، رفع موانع تولید، حمایت از کالای ایرانی و ...میچرخد و همگی هم بر پایه اقتصاد مقاومتی و نگاه به داخل استوار است.

وی افزود: بی شک یکی از حوزه هایی که میتواند بستر مناسب و امنی در جهت تحقق این شعارها باشد حوزه کشاورزی و دامپروری است و می طلبد که بصورت ویژه به این حوزه ورود کرد. امروزه صنعت دام گسترده ترین و فعالترین صنعت کشور می باشد و ای کاش دولتها جهت تحقق بهتر این شعارها نگاه سنتی به حوزه کشاورزی و دامپروری را کنار می گذاشتند و بر اساس علم روز دنیا بصورت زیرساختی و علمی به این حوزه ورود می کردند تا بخش اعظمی از مشکلات روز کشور از جمله معضل وابستگی به نفت، حاشیه نشینی شهرهای بزرگ،کاهش صادرات،کاهش بهره وری، و علی الخصوص معضل اشتغال حل می شد چرا که فرصت های شغلی بسیار زیادی در این حوزه بر زمین مانده است و هنوز مجال معرفی این فرصتها هم پیش نیامده است.

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده تصریح کرد:  سازمان دامپزشکی با کنترل بیماریهای دامی علاوه بر اینکه به عنوان بازوی عملیاتی وزارت جهاد کشاورزی در حفاظت از سرمایه دامی کشور و حمایت از تولید پایدار و اشتغال پایدار مهمترین گام را بر می دارد به عنوان پل ارتباطی این وزارتخانه با وزارت بهداشت و درمان هم نقش اساسی و پیشگیرانه خود را در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام ایفا می کند و هم اینکه با نظارت های مستمر و روزانه بر کشتارگاه ها و مراکز تولید و توزیع و عرضه، سلامت فراورده های خام دامی(گوشت مرغ و تخم مرغ،گوشت قرمز،شیر،ماهی و میگو و...) را در مراکز مجاز و تحت کنترلش تضمین می نماید..

 وی در ادامه اظهارکرد: اداره دامپزشکی شهرستان در شش ماهه اول سال بیش از ۱۵۰۰ بازدید از مراکز مجاز داشته و حدود ۱۵۵۰ کیلوگرم فرآورده خام دامی را ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج نموده است.
  دکتر محمدی اظهارکرد: متاسفانه شناخت جامعه از وظایف و گستره فعالیت های دامپزشکی کم و محدود است. بعضی با شنیدن اسم دامپزشکی فقط معاینه گاو و گوسفند به ذهنشان خطور می کند درحالیکه این موضوع فقط یک بخش از گستره کار سازمان دامپزشکی است که به بخش خصوصی واگذار شده و رسالت اصلی سازمان دامپزشکی تضمین سلامت فرآورده های خام دامی(گوشت مرغ وتخم مرغ،گوشت قرمز، شیر، ماهی و میگو ) است که روزانه سر سفره های مردم است.

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده گفت: دو شعار اصلی دامپزشکی یکی دام سالم غذای سالم و انسان سالم هست و دیگری سلامت غذا از مزرعه تا سفره.

وی در ادامه گفت: واکسیناسیون رایگان شش ماهه اول سال ۹۸ اداره دامپزشکی شهرستان با اجرای طرح واکسیناسیون آبله: شصت و پنج هزار راس دام سبک، واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک: پنجاه و پنج هزار راس دام سبک، واکسیناسیون تب برفکی: بیست هزار راس دام سبک و یک هزار و 500راس دام سنگین، واکسیناسیون تب مالت: 9هزار راس بره و بزغاله و یک هزارو 500راس دام سنگین، واکسیناسیون هاری: دویست قلاده، واکسیناسیون لامپی اسکین: یک هزار و 400راس،سمپاشی رایگان جایگاه دام: 30هزار متر مربع، سمپاشی رایگان دام: هشت هزار راس، انجام این حجم واکسیناسیون در سطح روستاهای شهرستان که اکثرا فاقد راههای مواصلاتی مناسب می باشند بسیار سخت و طاقت فرسا است.

 دکتر محمدی اظهارکرد: کار واکسیناسیون دامپزشکی بصورت صحرایی و در شرایط نامساعد محیطی صورت می گیرد که سختی کار را دو چندان می کند ولی علیرغم این سختی ها همچنان پرسنل دامپزشکی در ادامه کار جهادگونه خود مصمم و استوار هستند چراکه لبخند رضایت روستاییان همه سختی ها را شیرین می کند.

 وی تاکیدکرد: اداره دامپزشکی شهرستان لنده همچنین با مشارکت فعال در اردوهای جهادی و آموزش دامداران باعث بالا رفتن سطح اطلاعات دامداران گردیده است  بطوری که دو هزار نفر ساعت آموزش را در شش ماهه اول سال به ثبت رسانیده است.
  رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لنده گفت:اساسی ترین مشکل در دامداری ها و روستاهای شهرستان لنده عدم بهداشت جایگاه دام و و عدم بهسازی و نوسازی جایگاه های دام و همچنین انباشت کود در سطح روستاها است که منجر به ادامه یافتن سیکل بیماری ها و ضرر و زیان دامداران و هدر رفت داروها و سموم و مقاوم شدن انگل ها و میکروب ها می شود و ضروری است برای رفع این مشکل بصورت زیرساختی و جهادی عملیات بهسازی و نوسازی جایگاهها و خروج کود و فضولات دامی از سطح روستاها در دستور کار نهادهای متولی قرارگیرد.
  وی در ادامه از کاهش اعتبارات اداره دامپزشکی در شورای برنامه ریزی استان و شهرستان بشدت ابراز گلایه مندی کرده است.

دکتر محمدی در پایان ضمن توصیه به مردم گفت: توصیه می کنیم که مردم محصولات پروتیینی سفره خانواده خود را فقط از مراکز مجاز و تحت کنترل دامپزشکی خریداری کنند و به آرم و مهر دامپزشکی دقت کنند.
  در ادامه نیز حجت الاسلام سید هدایت محمودی اصل با تبریک روز دامپزشکی گفت: حقیقتاً یکی از موارد مهمی که نقش تاثیر گذاری در سلامت انسان ها و دام ها دارد بحث وجود دامپزشکان و شبکه دامپزشکی در شهرستان ها است.

 وی افزود: نظارت بر سلامت دام ها و تائیدصحت سلامتی گوشت مصرفی مردم از مهمترین وظایف شبکه دامپزشکی است که حقیقتاً کار ارزشمندی است.

 امام جمعه شهرستان لنده نسبت به احصا مشکلات حوزه دامپزشکی نیز قول مساعد دادند تا وضعیت کمبود نیروی انسانی این اداره را پیگیری کنند.

 ادامه تصاویر را می توانید در زیر مشاهده نمایید:

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,اخبار شهرستان لنده,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244527
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه