هشدار دامپزشکی کهگیلویه در زمینه بیماری تب کریمه کنگو؛
کشتار دام بهصورت سنتی خطرناک است
بیماری تب کریمه کنگو هیچگونه علامتی در دامهای مبتلا نداشته و باید مردم از کشتار دام بهصورت سنتی(غیرمجاز) در منزل جلوگیری کنند زیرا تمامی ترشحات دام مبتلا به بیماری سرشار از ویروس است. بیماری تب کریمه کنگو هیچگونه علامتی در دامهای مبتلا نداشته و باید مردم از کشتار دام بهصورت سنتی(غیرمجاز) در منزل جلوگیری کنند زیرا تمامی ترشحات دام مبتلا به بیماری سرشار از ویروس است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، سال زارعی 98-99 به دلیل ریزش نزولات الهی و افزایش چشمگیر باران و به طبع آن رویش گیاهان مختلف و هوای مناسب، انگلهای خارجی روی پوست مانند کنهها افزایش یافته اند و آنطور که گفته شده است این کنهها میتوانند ناقل ویروس CCHF باشند.
رئیس دامپزشکی شهرستان کهگیلویه گفت: این بیماری در واقع به اسم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا همان تب کریمه کنگو معروف است، این یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه ناقل بیماری به انسان منتقل میشود.
دکتر علیاکبر حسینی با اشاره به مرگآور بودن این بیماری تصریح کرد: این بیماری یکی از خطرناکترین بیماریهای مشترک بین نشخوارکنندگان اهلی، وحشی و انسان است که در حیوانات ایجاد بیماری نمیکند اما برعکس در انسان مبتلا ایجاد تب و خونریزی نموده و باعث مرگ میشود.
رئیس دامپزشکی شهرستان کهگیلویه افزود: در دامهای مبتلا به تب کریمه کنگو هیچ علامت و نشانی از بیماری وجود ندارد.
دکتر حسینی با تأکید بر پرهیز از کشتار دام بهصورت سنتی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه این بیماری هیچگونه علامتی در دامهای مبتلا ندارد، مردم از کشتار دام بهصورت سنتی(غیرمجاز) در منزل جلوگیری نمایند زیرا تمامی ترشحات دام مبتلا به بیماری سرشار از ویروس است.
وی با اشاره به راههای کنترل بیماری افزود: سمپاشی دامها و اماکن دامی برای از بین بردن کنهها بسیار ضروری است.
رئیس دامپزشکی شهرستان کهگیلویه با اشاره به کنترل بیماری در دامهای مبتلا در کشتارگاه عنوان کرد: در کشتارگاهها بعد از کشتار، باید لاشه دام به مدت 24 ساعت در سالن پیشسرد نگهداری شود تا از این طریق سبب از بین رفتن ویروسها شوند.
دکترحسینی بیان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، از تردد بدون دلیل در اماکن دامی خودداری شود و حتیالامکان سمپاشی دامها و اماکن دامی توسط دامداران با رعایت نکات بهداشتی انجام شود.
وی ادامه داد: چنانچه دامداران متوجه وجود کنهها بر روی بدن دام شدند از لهکردن کنهها بهشدت پرهیز کرده و با پنس مخصوص آنها را از بدن دام جدا کنند.
نظر دهید