در آستانه عید سعید قربان مطرح گردید:
خطر انتشار تب کریمه کنگو با نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال برطرف میشود
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: گوشت دام پس از قربانی و ذبح شدن تا 24 ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس تقسیم گردد در غیر این صورت خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی استان در آستانه عید سعید قربان ضمن هشدار انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام اظهارداشت: یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مرد شریف قرارگیرد خودداری و از ذبح خارج از کشتارگاههای مجاز است.
وی همچنین نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و گاهاً در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری بین مستمندان تقسیم یا مصرف می کنند در حالیکه اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.
دکتر بهمنش افزود: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستانها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها ، اقدام به بازرسی های بهداشتی و شرعی قبل ، حین و بعد از کشتار می نمایند که هم استانی های عزیز می توانند با مراجعه به کشتارگاهها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.
وی افزود: با توجه به وجود کنه ها بعنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاههای عمومی و همچنین دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه های دام استان از ساعت 7 صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود.
نظر دهید