درنخستین «برنامه ملی بهداشت دام عشایر کشور» در یاسوج مطرح شد:
بهره گیری از ظرفیت بهداشتیاران دامپزشکی بمنظور گزارشدهی بیماریهای دام و ارتقاء سطح بهداشت دام عشایر
اولین جلسه برنامه ملی بهداشت دام عشایر استان با محوریت دامپزشکی و با حضور دستگاه های ذیربط در اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمدبرگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، اولین جلسه برنامه ملی بهداشت دام عشایر استان صبح روز سه شنبه 30 شهریور ماه با حضور مدیران ، معاونین و روسای دستگاه های عضو کمیته بهداشت دام عشایر استان در محل سالن جلسات دامپزشکی استان تشکیل گردید.
دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و تقدیر و تشکر از حضور اعضاء در اولین جلسه هماهنگی کمیته بهداشت دام عشایر گفت : برنامه ملی بهداشت دام عشایر کشور یک برنامه در حوزه بهداشت دام است که با اجرای آن خدمت رسانی به جامعه عشایری سرعت خواهد گرفت و حفظ منابع دامی کشور و ارتقاء سطح بهداشت جامعه در حوزه بیماری های مشترک بین انسان و دام را بدنبال خواهد داشت.
وی به ظرفیت های بالقوه عشایر و دام عشایر بعنوان یک منبع پروتئینی در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت : دام عشایر یکی از ذخایر اصلی جمعیت دامی کشور است که در صورتی که به آن پرداخته شود، کاهش بیماریهای واگیر و مشترک را در سطح کشور خواهیم داشت و در صورت غفلت از آن، به عنوان یک تهدید برای کشور بشمار میآید؛ زیرا دام عشایر دام کوچ رو است و در صورتی که حامل بیماری واگیردار باشد، موجب انتشار بیماری به اقصی نقاط کشور خواهد شد و تدوین این برنامه هم در راستای بهبود شرایط بهداشتی در حوزه دام عشایر می باشد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد به موضوع آموزش بهره برداران و استفاده بهینه از طرفیت های مجموعه ترویج و مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان پرداخت و گفت: اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در سنوات گذشته نسبت به شناسایی افراد روستایی و عشایری علاقمند با عنوان بهداشتیاران دامپزشکی اقدام و بیش از 70 نفر را با صدور کارت معرفی نموده است که شایسته است در اجرای بهینه این طرح از طرفیت سایر دستگاه ها از جمله ترویج بمنظور اطلاع رسانی و گزارش دهی بیماری های دام و همچنین آموزش جامعه عشایری استان بهره مند گردید.
دکتر کرم چهارلنگ ، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد و دبیر برنامه ملی بهداشت دام عشایر استان ضمن تقدیر و تشکر از حسن توجه دستگاه های عضو به تبیین و اهداف سند ملی بهداشت دام عشار پرداخت و گفت : هدف از تبیین و اجرای این سند ملی جلوگیری از موازی کاری های بین بخشی و همچنین ساماندهی خدمات بهداشتی دامپزشکی به جامعه هدف اعم از معاینه و درمان ، واکسیناسیون ، آموزش بهره برداران و ... بوده که شایسته است دستگاه هایی نظیر بسیج سازندگی ، بسیج جامعه مهندسین کشاورزی ، امور عشایر و ... قبل از شروع و اجرای طرح های حوزه دام ، هماهنگی های لازم را با دبیرخانه این طرح بعمل آورده تا خدماتی همسو ، یکپارچه و در خور شان جامعه عشایر استان ارائه گردد.
وی به موضوع آموزش و ترویج جامعه عشایری استان پرداخت و گفت: باید در بحث آموزش جوامع عشایری بیش از پیش ورود کرده که شایسته از ظرفیت های خوب مدیریت ترویج و مرکز تحقیقات کشاورزی و همچنین استفاده از برنامه های رادیویی و تلویزیونی جهاد با حضور کارشناسان دامپزشکی بهره های کافی و وافی را ببریم.
در این جلسه فرماندهان سازمان بسیج سازندگی ، بسیج جامعه مهندسین کشاورزی ، بسیج جامعه عشایری ، نمایندگان امور عشایر ، مدیریت ترویج ، مرکز آموزش تحقیقات کشاورزی ، بیمه محصولات کشاورزی و محیط زیست گزارش جامعی از همکاریهای انجام شده درخصوص اقدامات ترویجی و آموزشی در نقاط محروم، مایهکوبی دامها علیه بیماری دامی در قالب اردوهای جهادی ، احداث جایگاه حمام ضد کنه ، همکاری در سمپاشی دام و جایگاه دام در نقاط روستایی و ... ارائه و ضمن قول مساعد جهت اجرای بهینه برنامه ملی بهداشت دام عشایر استان بر همکاری و مساعدت همه دستگاه های ذیربط تاکید نمودند.
نظر دهید