• 1403/02/16 - 13:56
  • تعداد بازدید : 576
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه پدافند غیرعامل با موضوع تب مالت در جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد + تصاویر

بیشتر عفونت های بیماری تب مالت، از طریق مصرف شیر خام یا پنیر تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه ‏گوسفند و بز ایجاد می شود و می تواند فرد مبتلا را تا ماه ها و سال ها درگیر کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، اولین جلسه پدافندغیرعامل سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با موضوع تب مالت با حضور رئیس این سازمان و با دعوت از مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری و حضور نمایندگانی از دستگاه های اجرایی  دامپزشکی ، علوم پزشکی ، محیط زیست ، مرکز تحقیقات کشاورزی ، پشتیبانی امور دام و ... در سالن جلسات جهادکشاورزی برگزار گردید.
در این جلسه دکترسیدمختاررجائی فر ، مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تشریح اقدامات این اداره کل در خصوص پیشگیری و کنترل بروسلوز در جمعیت دامی ، بروسلوز را از بیماری های مشترک بین انسان و دام نام برد و گفت: این بیماری طیفی وسیع از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می کند، انتشار جهانی دارد. خانواده  بروسلاها باعث خسارات اقتصادی زیاد به دامداران و تهدید سلامت جوامع انسانی است.  
وی، سقط بره و گوساله و کاهش جمعیت دامی، کاهش تولید شیر و گوشت مورد نیاز جامعه و زیان های اقتصادی به دامدار و جامعه را از تبعات خسارت زای این بیماری عنوان کرد و افزود: هر چه شیوع بیماری در بین دام ها بیشتر باشد انسان های بیشتری آلوده شده و از طریق تحمیل مخارج درمان، غیر فعال شدن نیروی کار و توان دامداران و کشاورزان، زیان های فراوانی به بار می آید.  
مدیرکل دامپزشکی استان ، بیماری تب مالت را یک بیماری شغلی و هزار چهره برشمرد و گفت : طبق دستورالعملهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور ،واکسیناسیون صرفاً درجمعیت بره و بزغاله صورت می گیرد چرا که این واکسن در صورت استفاده در جمعیت گوسفند و بز     باعث ایجاد خسارات اقتصادی از جمله سقط جنین می گردد در صورت مبتلا شدن دام های فوق ، نسبت به انجام کشتار دام های راکتور در کشتارگاه اقدام خواهیم نمود.
وی از ایمن سازی قریب به یک هزار راس بره و بزغاله در منطقه رودریش بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه در سال1402 خبر داد و گفت : بمنظور کنترل بیماری در منطقه می بایست علاوه بر همکاری دامداران جهت انجام تست و کشتار ، تعاملات بین بخشی دستگاه  های اجرایی از جمله علوم پزشکی ، فرمانداری و بخشداری ها نیز صورت پذیرد .

دکتر سیدعلی معتمدی پور ،رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته در خصوص بیماری های مشترک بین انسان و دام بر اجرای برنامه های آموزشی ترویجی در مناطق روستایی و عشایری استان تاکید نمود و گفت : طبق هماهنگی های بعمل آمده با صدا وسیمای مرکز استان ، میزگردی با حضور نمایندگان دامپزشکی ، علوم پزشکی و پدافندغیرعامل با موضوع  تب مالت  در راستای تنویر افکار عمومی و جهادتبیین برگزار خواهد شد.
دکتر سیدرضا غلامی سوق ، مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری کهگیلویه وبویراحمد از برگزاری جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با موضوع تب مالت در استانداری به ریاست استاندار خبر داد و گفت : با ارائه گزارش مبسوطی از سوی دامپزشکی و علوم پزشکی تدابیر لازم جهت تخصیص اعتبار بمنظورپوشش حداکثری جمعیت دامی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی اتخاذ خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 318823
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه