• 1403/02/20 - 10:43
  • تعداد بازدید : 222
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در منطقه رودریش بخش دیشموک:

اقدامات و فعالیت های بهداشتی ، آموزشی ترویجی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در جهت کنترل بیماری تب مالت

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، با توجه به مثبت شدن نتایج آزمایشگاهی برخی از اهالی روستای رودریش بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه ، اکیپی متشکل از دامپزشک ،  کارشناسان نمونه گیری و خونگیری و همچنین اکیپ های عملیات صحرایی بمنظور ردیابی و پایش بیماری در جمعیت دامی و همچنین ارائه آموزش های چهره به چهره به دامداران به این منطقه اعزام گردیدند.

دکتر علی روئین تن ، کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در حاشیه این اقدامات بهداشتی گفت : دامداران در راستای ارتقاء سطح آگاهی پیرامون بیماری تب مالت(بروسلوز) تحت آموزش‌های چهره به چهره توسط کارشناسان دامپزشکی قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه دام‌های سبک و سنگین قبل از رسیدن به سن بلوغ، واجد شرایط واکسیناسیون هستند، افزود : برای نمونه‌گیری و واکسیناسیون دامها، گروههای دامپزشکی به صورت فعال به سطح روستاها و دامداری‌ها مراجعه می‌کنند.

این کارشناس دامپزشکی اضافه کرد: بروسلوز یکی از بیماریهای شایع قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق تماس مستقیم با خون جفت ،جنین و ترشحات رحمی حیوانات آلوده شامل گاو، گوسفند، بز، خوک، شتر و گاومی شود نیز از طریق مصرف فرآورده های خام آلوده به ویژه شیر خام و فرآورده های آن به طور مستقیم به انسان منتقل می شود.

وی بیان کرد: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلاء انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه است.

دکتر روئین تن در رابطه با راهکارهای جلوگیری از انتقال بیماری بروسلوز گفت: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری، رعایت مسائل بهداشتی در خصوص فرآورده های خام دامی بویژه شیر خام و پنیر تازه ، معدوم سازی جنین‌های سقط شده با رعایت مسائل ایمنی و بیوسکیوریتی ، پوشیدن دستکش و چکمه، دفع بهداشتی ترشحات دامی شده است.

وی مردم را از خرید محصولات لبنی فله و فاقد هویت بر حذر داشت و گفت: با توجه به اینکه نجوشاندن شیر و استفاده از فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت است، باید برای مقابله با میکروب تب مالت شیر در دمای جوش، به میزان پنج دقیقه جوشانده شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 319066
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه