مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در برنامه زنده تلویزیونی نگاه روز :
همه کشتارگاه های دام و طیور کهگیلویه و بویراحمد دارای دامپزشک ناظر بهداشتی و روحانی ناظر ذبح شرعی بوده لذا مصرف گوشت استحصالی این کشتارگاه ها کاملاً مطمئن می باشد
دکتر بهمنش گفت : همه کشتارگاه های دام و طیور کهگیلویه و بویراحمد دارای دامپزشک ناظر بهداشتی و روحانی ناظر ذبح شرعی بوده لذا مصرف گوشت استحصالی این کشتارگاه ها کاملاً مطمئن می باشد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با حضور در برنامه زنده تلویزیونی نگاه روز که از شبکه استانی دنا پخش میگردد با تبیین اهداف و وظایف دامپزشکی در ابعاد مختلف بهداشتی اقتصادی ، علمی و پژوهشی گفت: قریب به 60 درصد از بیماریهای عفونی انسان منشاء دامی دارند و ظبق آمار ها حدوداً ۲۵ درصد از مرگ و میرها در جهان به علت بیماریهای مشترک انسان و دام رخ می دهد که این موارد ضرورت فرهنگ سازی در خصوص استفاده از محصولات به شکل سالم ، با چرخه نظارتی کارشناسان را بیشتر کرده است.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کشتار دام و طیور در محیط های غیرکشتارگاهی به دلیل احتمال بیمار بودن دام تهدید کننده سلامت شهروندان است.
دکتر بهمنش اضافه کرد: ضایعات دام هایی که در مکان های غیرکشتارگاهی ذبح می شوند به صورت بهداشتی دفن نشده و به همین دلیل احتمال مصرف آن از سوی سگ های ولگرد و انتقال برخی بیماری ها به سایر دامها و نهایتاً به شهروندان وجود دارد.
وی با یادآوری اینکه همه کشتارگاه های دام و طیور کهگیلویه و بویراحمد دامپزشک دارند تاکید کرد: مصرف گوشت کشتار شده دام و طیور در این مراکز کاملاً مطمئن می باشد.
دکتر بهمنش با یادآوری اینکه امسال از ۱۰۵ هزار مورد بازرسی لاشه های دام در کشتارگاه های کهگیلویه و بویراحمد ۱۲هزار و ۶۵۰ کیلوگرم لاشه ناسالم در آنان کشف ضبط شده از شهروندان خواست تا گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز خریداری کنند.
وی عنوان کرد: طی ده ماه گذشته امسال ۷۰هزار دام سبک شامل گوسفند، بز ، بزغاله و بره و سه هزار و ۷۷۰ راس دام سنگین نظیر گاو، شترمرغ و گوساله و همچنین پنج میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور در کشتارگاه های استان با نظارت دامپزشکان و روحانیون ناظر ذبح شرعی کشتار شده اما متاسفانه کشتار غیرمجاز دام و طیور در برخی نقاط استان وجود دارد که دامپزشکی اقداماتی نیز جهت جلوگیری از این معظل بهداشتی و زیست محیطی انجام داده که حصول نتیجه مطلوب منوط به همکاری سایر دستگاه ها می باشد.
وضعیت کشتارگاه ها
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: هفت کشتارگاه دام و سه کشتارگاه صنعتی طیور در استان فعالیت دارند که روزانه خدمات لازم را ارائه می دهند.
دکتر بهمنش اضافه کرد: کشتارگاه دام صنعتی یاسوج با داشتن چند دامپزشک و محیط استاندارد یکی از بهترین کشتارگاه های کشور است.
وی بیان کرد: همچنین ۶ کشتارگاه دام شهرداری های استان با نظارت دامپزشکی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد که ۲ واحد کشتارگاهی شهرستان های گچساران و کهگیلویه خوب و بقیه کشتارگاه ها نیازمند بازنگری و استانداردسازی لازم می باشند.
نظارت بر دیگر فرآورده های خام دامی
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت : امسال ۷۰هزار مورد بازرسی از واحدهای عرضه محصولات دامی در استان انجام شد که حدود ۴۲هزار کیلوگرم فرآوردههای خام دامی در طرح کنترل و تشدید نظارتهای بهداشتی دامپزشکی کشف و معدوم شد.
دکتر بهمنش اظهار داشت:تاریخ انقضا، نگهداری در شرایط نامناسب و عرضه غیر بهداشتی را از جمله دلایل معدوم سازی این مقدار مواد لبنی اعلام کرد.
قابل توجه اینکه دکتر احمد زاده ، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در اولین روزهای کاری خود طی بازدیدی که از مجموعه دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد داشت با بیان اینکه مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور به فرهنگ سازی نیاز دارد، ضمن تاکید بر ازوم حل این معظل بر همکاری همه دستگاه های ذیربط با دامپزشکی توصیه نمود.
نظر دهید