کهگیلویه وبویراحمد:
برگزاری جلسه ستاد پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به منظور آمادگی کامل و پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد جلسه ای با حضور معاونین و کارشناسان حوزه سلامت این اداره کل برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر سید مصطفی حسینی کیا ، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اعلام این خبر افزود : با توجه به شروع فصل مهاجرت پرندگان آزاد پرواز و احتمال انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به پرندگان بومی، طیور روستایی و مرغداریهای صنعتی، کلیهی گروههای واکنش سریع اداره کل دامپزشکی استان و شهرستان ها ضمن آماده باش کامل ، نسبت به تجهیز آنها اقدام گردد.
وی ادامه داد: اولین اقدام موثری که باید با جدیت و اهتمام کامل صورت پذیرد تعامل و همکاری بیش از پیش با مجموعه اداره کل محیط زیست استان در خصوص رصد و پایش تالابها و سدهای سطح استان بوده تا در صورت مشاهدهی این بیماری در پرندگان آبزی مهاجر در اسرع وقت نمونهبرداری و اقدامات بعدی در خصوص پیشگیری از شیوع این بیماری انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان کهگیلویه وبویراحمد بعنوان یکی از استانهای مقصد مهاجرت پرنده های وحشی و از سوی دیگر قرار گرفتن استان در مسیر ترانزیتی کریدور شمال به جنوب کشور ، این نشست در راستای اطلاع رسانی و انجام هماهنگی بین بخشی در راستای پیش گیری و کنترل این بیماری تشکیل شده و ان اشاالله طی دو سه روز آینده جلسه ستاد استانی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به ریاست معاونت سیاسی امنیتی استانداری و دستگاه های اجرایی عضو ستاد برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
دکتر حسینی کیا به شرح وضعیت پرورش طیور استان اشاره ای کرد و افزود: سازمان خواربار جهانی، راهبردهایی برای کاهش مخاطرات این بیماری توصیه نموده است که از آن جمله محدود نمودن تماس مستقیم و غیرمستقیم بین طیور خانگی و پرندگان وحشی، رصد و پایش غیر فعال تشدیدی در مناطق با احتمال خطر بالا، افزایش آگاهی و هوشیاری در بین دارندگان طیور، جمعیت عمومی، مراکز عرضه ، بازاریان، شکارچیان و سایر دست اندرکاران مرتبط و ... می باشد.
در پایان ایشان اظهار داشتند واحد مبارزه با بیماری های طیور این اداره به طور مستمر تمامی واحد های پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار استان را از طریق پایش فعال و غیر فعال رصد نموده و با عوامل متخلف و تهدید کننده بهداشت عمومی برخورد می نماید.
در این جلسه موضوعاتی چون بروز رسانی سامانهای GIS طیور و مکاتبه با سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص، لزوم کالیبراسیون وسایل آزمایشگاهی، تهیه و تجهیز اکیپ های واکنش سریع دامپزشکی ، برگزاری جلسات با مسئولین فنی و مدیران کشتارگاه صنعتی طیور و .. مطرح گردید.
نظر دهید