ازابتدای سال تا کنون:
ایمن سازی دو هزار و 500 قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری در کهگیلویه وبویراحمد
معاون سلامت دامپزشکی استان گفت : پیشگیری از بیماری هاری در کشور به عنوان یک اولویت مهم در بین بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است و درصورت مشاهده علائم این بیماری ، درمان امکان پذیر نبوده و مرگ بیماران قطعی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ دکتر امید جمشیدی ، معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اعلام این خبر افزود: هاری نوعی بیماری مشترک ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن شده و به سمت اعصاب انتهایی در ماهیچه ها می رود و شروع به تکثیر مینماید این ویروس در انسان و سایر پستانداران خونگرم قابلیت رشد و تکثیر دارد.
وی با اشاره بر اینکه حیوان مبتلا به هاری باید معدوم سازی شود گفت : تنها روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون است که در همین راستا ، از ایتدای سالجاری تا کنون و بر اساس برنامه زمانبندی واکسیناسیون هاری در جمعیت سگ های صاحبدار تعداد دو هزار و 500 قلاده سگ صاحبدار برعلیه بیماری هاری ایمن سازی و مایه کوبی شده اند.
معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت : با توجه به اهمییت واکسیناسیون و پیشگیری و مبارزه با این بیماری در حین عملیات واکسیناسیون آموزشهای چهره به چهره درخصوص اهمیت بیماری هاری، راههای انتقال و جلوگیری از ابتلا به این بیماری برای دامداران و صاحبان آنها توسط کارشناسان نیز ارائه می گردد.
دکتر جمشیدی تصریح کرد: به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری همه ساله با توجه به دستورالعمل اجرایی مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور سگهای صاحبدار با همکاری اکیپ های بخش غیر دولتی و دولتی بر علیه بیماری هاری مایه کوبی و ایمن سازی می شوند.
پیش بینی می شود تا پایان سال 1401 تعداد 6 هزار قلاده سگ صاحبدار بر علیه بیماری هاری در کهگیلویه وبویراحمد ایمن سازی شوند.
نظر دهید