هشدار مجدد دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
اداره کل دامپزشکی استان در پی شروع فصل گرما و ماههای پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد و تکثیر و فراوانی کنهها و ارتباط آن با برخی از بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

اداره کل دامپزشکی استان در پی شروع فصل گرما و آغاز فعالیت کنه ها و امکان انتشار بیماری های مشترک از جمله تب کریمه کنگو ، برای دومین بار در سالجاری اطلاعیه ای صادر نمود. .
در این اطلاعیه آمده است : شهروندان گوشت مصرفی خود را حتما از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از خرید دامهایی که در حاشیه شهرها بدون نظارت و رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی کشتار می شوند جداً خودداری نمایند.
مجدداً توصیه میگردد از خرید گوشت های فاقد مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی و کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها خودداری شود لذا گوشت تازه خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود، همچنین از مصرف جگر به صورت خام خودداری و می بایست جگر به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس مصرف شود” و رعایت اصول بهداشتی و استفاده از دستکش هنگام خردکردن گوشت و جگر امری ضروری است.
کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت به صورت جدی مسائل حفاظت فردی شامل استفاده از ماسک ، دستکش و ... رعایت شود.
بدن دام و جایگاه نگهداری دامها بصورت همزمان در مناطق روستایی و عشایری توسط سموم مخصوص دامپزشکی بمنظور کاهش جمعیت کنهها سمپاشی و گندزدایی گردد. دقت گردد کودکان، روستائیان و دامداران از لمس کنهها پرهیز کنند همچنین از جدا و له کردن “کشتن” کنههای بدن دام خودداری نمایند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می کند.
ضمن هشدار مجدد به همه هم استانی های عزیز در خصوص پیشگیری و رعایت مسائل بهداشتی به اطلاع میرساند خوشبختانه تاکنون موردی از این بیماری در استان کهگیلویه وبویراحمد گزارش نشدهاست.
نظر دهید