سرپرست جدید استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با «فاخته»:
سعی بر این داریم مراکز مایه کوبی را تقویت کنیم تا کمبود نیروی انسانی دامپزشکی بخش دولتی جبران شود/با توجه به کمبود اعتبارات و امکانات، به حمایت همه جانبه نیازمند هستیم
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر ارتقای سطح بهداشت دام و کنترل بیماریهای دامی، برنامههای خود را در حوزه واکسیناسیون، تجهیز مراکز تشخیصی، نظارت بر کشتارگاهها و حمایت از دامداران و عشایر تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری فاخته، دکتر «خداکرم چهارلنگ» با بیان این مطلب، اظهار کرد: بنده متولد سال ۱۳۵۵ دارای مدرک تحصیلی دکتری حرفه ای دامپزشکی هستم و در سال ۸۰ فارغ التحصیل شدم ابتدای کار به مدت ۲ سال بازرس کشتارگاه یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد بودم.
وی ادامه داد: سپس تا سال ۱۳۸۵ کارشناس تست سل وبروسلوز شهرستان دنا انجام وظیفه کردم و پس از آن تا سال ۸۶ مسئول ادره بررسی و مبارزه استان انجام وظیفه کردم.
بنا به تشخیص مدیر کل وقت از خرداد ۱۳۸۶ تا مهر ۱۳۹۶ رییس اداره دامپزشکی شهرستان دنا به مرکزیت سی سخت بودم و از سال ۹۶ تا ۱۳۹۷ رییس اداره تشخیص و درمان استان و از تیر ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۴۰۰ معاونت توسعه ومدیریت منابع استان بودم و از شهریور ۱۴۰۰ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ رئیس اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی استان انجام وظیفه نمودم.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مهمترین برنامه های خود، عنوان کرد: ارتقای سطح بهداشت و کنترل بیماریهای دامی با اجرای دقیق فازهای واکسیناسیون برابر با برنامه سازمان دامپزشکی و نظارتهای حین واکسیناسیون و بعد از واکسیناسیون، تقویت سامانههای پایش و مراقبت بیماریهای واگیر دامی (مانند تب برفکی، بروسلوز، سل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان)، توسعه واکسیناسیون هدفمند براساس اولویتهای اپیدمیولوژیک استان، افزایش تجهیزات تشخیصی و بهبود سرعت پاسخدهی آزمایشگاههای دامپزشکی، بهبود ساختار کشتارگاهها و مراکز عرضه فراورده ای خام دامی و نظارت دقیقتر بر بهداشت کشتارگاهها و افزایش استانداردهای بهداشتی از برنامههای مهم ما است.
توسعه و تقویت نیروی انسانی دامپزشکی از دیگر برنامه های ما است
چهارلنگ با اشاره به دیگر برنامه های خود تاکید کرد: همچنین کاهش کشتار غیرمجاز از طریق افزایش بازرسیهای دامپزشکی و فرهنگسازی مصرف گوشت سالم و بهداشتی تحت نظارت دامپزشکی و ترویج کشتار صنعتی و بهبود گوشت استحصالی از کشتارگاه، حمایت از عشایر با اجرای برنامه کنترلی وپیشگیری از بیماریهای دامی، همکاری دفتر بیمه محصولات کشاورزی ودامی برای اجرای بیمه دامی گستردهتر برای حمایت از دامداران در برابر بیماریها بخصوص بیماریهای مشترک، بهبود کیفیت و نظارت بر خوراک دام و مکملهای تغذیهای و توسعه و تقویت نیروی انسانی دامپزشکی از دیگر برنامه های ما است.
وی با اشاره به افزایش تخصصگرایی و آموزش مستمر نیروهای دامپزشکی؛ اضافه کرد: علاوه برموارد مذکور؛ بهبود وضعیت حقوقی و معیشتی پرسنل دامپزشکی استان، تعامل با سایر دستگاهها و ارتقای جایگاه دامپزشکی، همکاری نزدیک با جهاد کشاورزی، استانداری و سازمان مدیریت برای تأمین اعتبارات و افزایش سطح خدمات دامپزشکی، افزایش سطح آگاهی جامعه درباره نقش دامپزشکی در سلامت عمومی و امنیت غذایی، تقویت زیر ساخت اداری و پیگیری تامین اعتبار جهت خرید ژنراتور برق اضطراری جهت سردخانه های محل نگهداری واکسن در سطح استان از برنامههای مهم ما بشمار خواهد آمد.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: راهکارها و ایدهها در مسیر هم افزایى جهت تولید پایدار بهداشتى و اشتغال در حوزه دامپزشکى استان، نشست و تبادل نظر با بهره برداران و تولیدکنندکان در حوزه صنعت دامدارى از قبیل مرغداران دامداران طرح هاى پرورش ماهى و.... جهت شنیدن مشکلات و تلاش در رفع چالش هاى تولید و کسب و کار با برنامه زمانبندى مشخص، همکارى و دعوت از مخترعین و شرکت هاى دانش بنیان جهت استفاده حداکثرى از امکانات دامیزشکى و تسهیل مجوزها جهت تولید داروها و مواد بیولوژیک در حوزه دامیزشکى و تشکیل کمیته اختصاصى شرکت هاى دانش بنیان در اداره کل دامیزشکى در راستاى حمایت از شرکت هاى دانش بنیان وبهره کیرى از ظرفیت این شرکت ها در تولید داخلى نهاده هاى مورد نیاز از برنامه های ما بشمار میآید.
چهارلنگ خاطرنشان کرد: سرکشى برنامه ریزى شده از عشایر وجدیت در خصوص رفع مشکلات و استفاده حداکثرى از توان بخش دولتى و خصوصی دامیزشکى جهت کنترل بیمارى جمعیت دامى عشایر، همکارى ومشارکت با دانشکاه علوم پزشکی در تدوین برنامه راهبردى پیشگیرانه بیماریهای مشترک از جمله کنترل بیمارى تب مالت (بروسلوز) با توجه به اینکه یکى از چالش هاى اساسى حوزه بهداشت عمومی و بیماری تب مالت است از اولویت های ما است.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات و ارتباط مستمر با دامیزشکى استانهاى همجوار واستفاده از ظرفیت ها وامکانات دامپزشکی این استانها براى رفع کمبودهاى احتمالى استان وکنترل بیمارى در جعیت عشایرى که از استان کهکیلویه وبویراحمد به استانهاى همجوار کوج مى کنند و ساماندهى فارغ التحصیلان حوزه دامیزشکى و استفاده از توان علمى آنها در طرح هاى حوزه دامپزشکى و سطح دامداریها ومرغداریها و رفع مشکلات اشتغال آنها با ایجاد زمینه هاى کار آفرینى وپیگیری تسهیلات بانکى جهت اشتغال بایدار براى این گروه از متقاضیان از دیگر برنامه های ما خواهد بود.
مهم ترین مشکلات در دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، کمبود نیرو و اعتبارات است
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مهم ترین چالشهای حوزه دامپزشکی، اظهار کرد: مهم ترین مشکلات در خود دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، کمبود نیرو و اعتبارات است که فشار مضاعف به همکاران وارد می شود و استاندارهای کار باکیفیت را تحت الشعاع قرار می دهد.
در بعد مشکلات فنی وکاری دامپزشکی کشتار غیرمجاز است که ریشه اصلی پدیدار شدن این شغل کاذب ناشی از نبود شغل وکسب وکار مناسب در استان بوده وخیلی ها به کشتار های غیر مجاز دام وطیور روی آورده اند.
چهارلنگ عنوان کرد: مشکل بعدی با توجه به موقعیت جغرافیایی استان صعب العبور بودن بسیاری از مناطق هست که استهلاک سنگینی برای لجستیک ما ایجاد می کند و شاید مانع از پوشش حداکثری واکسیناسیون شود. مشکل سوم عمده پرورش دام اغلب به صورت سنتی و عشایری است و کنترل و پیشگیری بیماری با برنامه ریزی و دقت بیشتری باید صورت گیرد که در دامداریهای صنعتی مدیریت بیماریهای دامی اسان تر و تحت کنترل است.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
وی در خوصوص تعاملات خود با بخش خصوصی تصریح کرد: نگاه من به بخش خصوصی نگاه ویژه ای است.
من بخش خصوصی را به عنوان بازوی اصلی و قوی ساختار دامپزشکی می دانم و توجه به هماهنگی و ارتباط خوبی که با رییس و اعضای نظام دامپزشکی استان دارم؛ سعی بر این داریم مراکز مایه کوبی تقویت کنیم که در بعد پیشگیری کمبود نیروی انسانی دامپزشکی بخش دولتی جبران شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بعد تسهیلات بانکی با تعاملی که با مجموعه مدیریت استان و همچنین مدیریت بانکی استان و حوزه جهاد کشاورزی (صندوق توسعه کشاورزی) فراهم کنیم بتوانیم زمینه اشتغال عزیزان را پشتیانی کنیم تا همکاران بخش خصوص آسیبی نبینند.
تلاش بر این است که قطع ارتباط مالی بین کار فرما و مسئولین فنی اتفاق بیفتد
چهارلنگ تاکید کرد: در خصوص ماده نوزده نگاه و تلاش بر این است که قطع ارتباط مالی بین کار فرما و مسئولین فنی اتفاق بیفتد و دنبال این موضوع هستیم سازکاری ایجاد شود که پرداختی که از سوی کار فرما صورت میگیرد در یک صندوق تحت مدیریت نظام دامپزشکی باشد و بعد از طریق نطام پرداختی صورت گیرد.
وی در خصوص انتظارات خود از سازمان دامپزشکی کشور؛ گفت: ابتدا از رئیس سازمان و مجموعه معاونین ایشان بابت حسن اعتمادشان به بنده بسیار سپاسگزارم، استان کهگیلویه وبویر احمد
جز ۵ استان اول قطب دامداری کشور هست و در بعد تولید آبزیان سردآبی جز استانهای اول پرورش آبزیات است که با توجه به کمبود اعتبارات و امکانات استان کم برخوردار ما به حمایت همه جانبه نیازمند هستیم که یقین دارم با توجه به نگاه ویژه ریاست سازمان به مناطق محروم پشتیبانی خودش را از ما دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در خصوص تغییراتی در سطوح مدیریتی استان وشهرستانها بخواهد صورت بگیرد بر محور ۵ اصل اخلاق، تخصص، تجربه، تعامل و مشورت که مدنظر ریاست سازمان هست و برپایه نگاه دولت وفاق ملی اتفاق خواهد افتاد. البته ابتدا به ساکن ما برنامه ارزیابی مدیران به صورت ماهانه خواهیم داشت که در صورت احیانا تغییر بر اساس خرد جمعی و ۵اصل فرامین ریاست محترم سازمان خواهد بود.
چهارلنگ بیان کرد: من مسولیت را بار امانت می پندارم و امیدوارم بتوانم امانتدار خوبی باشم و تلاشم براین هست با سعه صدر و تحمل و نهایت تلاش و کوشش ارایه خدمت خوب به مردمان خوب و فهیم استانمان داشته باشم.
نظر دهید