• 1402/03/22 - 07:08
  • تعداد بازدید : 662
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
گفتگویی از جنس جهاد و خدمت...

جهادخدمت اصل جدانشدنی از مجموعه دامپزشکی

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد عملکرد یکساله حوزه بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان را تشریح کرد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر سیدمختار رجائی فر ، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در گفتگویی صمیمی به عملکرد حوزه بیماری های دامی از هفته جهادکشاورزی سال 1401 تا کنون پرداخت و گفت : جهاد سازندگی از اولین نهادهای انقلابی بود که به فرمان بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام  خمینی (ره)  در راستای حمایت از مردم محروم و کمک به توسعه مناطق روستایی پا به عرصه حیات گذاشت. این نهاد مقدس در طول حیات خود با بکارگیری نیروهای داوطلب مردمی و در سایه فرهنگ انقلابی همراه باشور و نشاط و خدمت به مردم روستایی، توانست نقش بسیار موثری را در فرایند توجه همه جانبه به مناطق روستایی و عشایری کشورمان ایفا کند.

وی ضمن گرامیداشت هفته جهادکشاورزی گفت : به حمداله در دولت سیزدهم اصلی در دامپزشکی قرارگاهی با عنوان قرارگاه  محرومیت زدایی دامپزشکی پایه ریزی و بنا نهاده شده است که ارائه خدمات  رایگان بهداشتی دامپزشکی  را بی منت در مناطق محروم و کم برخودارروستایی و عشایری ارائه می نماید که در معنای واقعی کلمه " جهادخدمت " معنا می یابد و بعنوان اصلی جدا ناشدنی از حوزه دامپزشکی تعریف شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان با تبریک مجدد هفته جهادکشاورزی به جامعه تاثیرگذار جهاد و کشاورزی اعم از بهره برداران و تلاشگران حوزه کشاورزی گفت : این هفته  فرصتی مغتنم برای بررسی عملکرد یکساله دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد بعنوان یکی از دستگاه های زیرمجموعه جهادکشاورزی در حوزه بهداشت و امنیت غذایی است تا   وظیفه‌مندی و رسالت این بخش که همان امنیت غذایی جامعه هدف ما نیز می باشد باشد، مشخص گردد.

دکتر رجائی فر گفت : با تلاش های صورت گرفته از هفته جهادکشاورزطی سال 1401 تا کنون قریب به 11 میلیون و 494 هزار و 346 نوبت سر راس دام با همت و تلاش کارکنان سخت کوش دامپزشکی در بخش های دولتی و خصوصی بر علیه بیماری های واگیر و غیرواگیر دامی شامل بروسلوز ، تب برفکی ، انتروتوکسمی ، قانقرایا ، آگالاکسی ، آبله ، شاربن و ... ایمن سازی شده اند.

وی به موضوع کشتارغیرمجاز دام در حاشیه برخی از شهرهای استان اشاره کرد و گفت : علی رغم تلاش های صورت گرفته متاسفانه این موضوع بعنوان یکی از چالش های اصلی این اداره کل و دستگاه های بهداشتی بوده که براساس یکسری از خرده فرهنگ های بجا مانده از سال های گذشته این معظل بهداشتی که نگرانی های زیادی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت را افزایش می دهد ولیک این اداره کل بر اساس وظایف نظارتی و حاکمتی خود موضوع را تا رسیدن به نتایج قابل قبول پیگیری و خواستار همکاری های بین بخشی و تعاملات بین دستگاهی استانی را مطالبه می نماید.

این مقام مسئول در حوزه دامپزشکی استان گفت : علاوه بر اقدامات فرهنگی و رسانه ای در خصوص بیماری تب کریمه کنگو ، اقدام به سمپاشی دام و اماکن دامی بمنظور مبارزه با انگل های خارجی دام بعنوان مخزن و عامل انتقال بیماری نموده است که در این مدت 821 هزار و 528 راس دام سبک و سنگین سمپاشی و 418 هزرار و 825 متر مربع از اماکن دامی سمپاشی و گندزدایی شده است.

دکتر رجائی فر از اجرای چندین عملیات رصد ، ردیابی و پایش بیماری های مشترک بین انسان و دام در استان خبر داد و گفت : بطور میانگین 50 درصد عوامل بیماریزای موجود در طبیعت، در بین انسان و حیوان مشترک می باشد که این اداره کل بر اساس اهداف و ماموریت های سازمانی خود ، وظیفه پایش آنان را بر عهده دارد که در طی یکسال گذشته 7 هزار و 804 راس دام سنگین مورد پایش و ارزیابی بیماری سل قرار گرفته که در کنار آن نیز 7 هزارو 947 راس دام سنگین و 2 هزار و 171 راس دام سنگین بمنظور ارزیابی سرمی و مانیتورینگ بیماری بروسلوز یا تب مالت ، خونگیری و تست شده اند.

وی بابیان این که  بیماری مشمشه  از جمله بیماری‌های باکتریایی مهم و مشترک بین انسان و دام بوده که اغلب سبب ابتلاء تک سمی‌ها می‌شود، از تست سرمی بیش از 340  راس اسب جهت کنترل و پیشگیری بیماری در استان خبر داد و گفت : در راستای مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام ، قریب به 6 هزار و 120 قلاده سگ صاحبدار و دارای شناسنامه بر علیه بیماری هاری واکسینه و ایمن سازی شده اند.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: علاوه بر پوشش ایمنی در جمعیت طیور صنعتی ،  واکسیناسیون طیور بومی و روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل یکی از مهمترین اقدامات اداره کل دامپزشکی استان در جهت تامین سلامت طیور بومی و حفظ سرمایه های دامی روستائیان می باشد که همه ساله طبق برنامه ریزی مشخص این طرح در روستاهای استان با  هدف جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش خسارت اقتصادی و کمک به معیشت روستاییان اجرا می گردد که در این مدت تعداد 2 میلیون و 922 هزار و 244 قطعه طیور بومی و تعداد 25 میلیون و 51 هزار و 405 قطعه طیور صنعتی بر علیه بیماری هایی همچون نیوکاسل ، برونشیت ، گامبورو و آبله واکسینه شده اند.

 روز 27 خردادماه به فرمان تاریخی حضرت امام (ره) به‌عنوان روز جهادکشاورزی نام‌گذاری شده است و  21 لغایت 27 خردادماه بعنوان هفته جهادکشاورزی عنوان می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 303035
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید