• 1402/07/22 - 08:08
  • تعداد بازدید : 493
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در نشست خبری مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد مطرح گردید:

شهرداری‌های استان سگ‌های ولگرد را ساماندهی کند/۵۰ درصد چارت اداری دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد خالی است/مردم گوشت خارج از کشتارگاه مصرف نکنند

نشست خبری مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اصحاب رسانه و خبرگزاری های بمناسبت هفته دامپزشکی برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر سید مختار رجائی‌فر، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  در نشست با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دامپزشکی  دامپزشکی برگزار شد، اظهار داشت: استان دارای یک بیمارستان دامپزشکی، یک واحد آزمایشگاه تشخیص بیماری های دامی با مدیریت بخش خصوصی دامپزشکی است.

وی با اشاره به بهره‌برداری رسیدن کارخانه خوراک دام در شهرستان گچساران، عنوان کرد: کشتارگاه صنعتی طیور گچساران پیشرفت فیزیکی مطلوبی داشته است و در صورت واگذاری تسهیلات به این طرح در آینده نزدیک شاهد به بهره‌برداری رسیدن آن خواهیم بود.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از صحبت‌هایش، بیان کرد: کسانی که با کشتارغیرمجاز سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازند توسط همکاران ما شناسایی و به مراجع قضایی اعلام می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه همکاری بین بخشی در استان با این اداره کل مطلوب است، گفت: انتظار می‌رود برای پیشگیری از تب کریمه کنگو این همکاری‌ها افزایش یابد.

دکتر رجائی‌فر با بیان اینکه برخی از چالش‌های اجتماعی مانع کار دامپزشکی می‌شوند، بیان کرد: تمام قد پای کار ایستاده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه مردم گوشت خارج از کشتارگاه مصرف نکنند، تصریح کرد: نظارت بر کشتارگاه‌ها قبل از کشتار، حین کشتار و پس از کشتار انجام می‌شود.

دکتر رجائی‌فر با تاکید بر اینکه مردم گوشت قرمز را از مرکز مجاز با مهر دامپزشکی بخرند، ابراز کرد:در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در حوزه فرآورده های خام دامی مراتب را از طریق سامانه 1512 ارتباط مردمی دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند.

وی در پاسخ به پیشنهاد خبرنگار راه ملت مبنی بر تشکیل نشست خبری مشترک دانشگاه علوم پزشکی با دامپزشکی استان و سایر نهادهای مرتبط در راستای پیشگیری و مقابله با بیماری‌های مشترک و …،عنوان کرد: از برگزاری چنین نشست خبری مشترک در هر سطحی که باشد استقبال می‌کنیم و می‌طلبد خبرنگاران نیز در این مورد پیشگام باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه استان گفت : اصحاب رسانه استان در حوزه بهداشت عمومی پای کار هستند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار راه ملت در خصوص اینکه آیا تفاهم‌نامه‌ای بین دامپزشکی و حوزه آموزش و پرورش برای ارائه آموزش‌های بهداشتی در مدارس منعقد شده یا خیر؟ و عملکرد خود در این حوزه، گفت: در سال گذشته در شهرستان بویراحمد برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول و دوم با حضور کارشناسان این مجموعه آموزش‌هایی در خصوص بیماری‌های مشترک بین دام و انسان ارائه شده است و برای عموم مردم نیز به صورت مستمر همکاران ما در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی استان حضور فعال دارند؛ همچنین کلاس‌های ترویجی در روستاها برگزار می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان در خصوص نگاه نوین به ساختار سازمانی، عنوان کرد: دامپزشکی یکی از دستگاه‌های پیشگام در الکترونیکی کردن خدمات بود و علی‌رغم اینکه بخشی از کارها با نگاه نوین به نیروی انسانی به وسیله سامانه‌ها انجام می‌شود در تشخیص بیماری و نمونه‌گیری به نیروی انسانی متخصص نیاز داریم‌؛ عمر استان ما به اندازه انقلاب است و اداره دامپزشکی استان پیر و اکثر نیروها بازنشسته شده‌اند.

وی کمبود نیروی انسانی و اعتبارات را از مشکلات اصلی این اداره کل برشمرد و گفت: تقریباً ۵۰ درصد از چارت اداری دامپزشکی استان خالی بوده و نیازمند همت مسئولین در خصوص اعطا مجوزات لازم بمنظور پوشش نیروی انسانی در فعالیت‌ها و ماموریت‌های محوله هستیم.

دکتر رجائی‌فر در خصوص جولان سگ‌های ولگرد در برخی از مناطق استان، تصریح کرد: به استناد بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و جمع‌آوری حیوانات بلاصاحب و دفع حیوانات مریض مزاحم و ولگرد از وظایف این نهاد است ولیکن این آمادگی در حوزه دامپزشکی وجود دارد که در صورت جمع آوری سگ های ولگرد در یک مکان مشخص و محصور ، اقدامات واکسیناسیون و عقیم سازی توسط دامپزشکی استان صورت گیرد.

وی در ادامه افزود: قیمت هر دوز واکسن هاری ۵۰۰ هزارتومان است که تاکنون بصورت رایگان توسط دامپزشکی برای این حیوانات انجام می‌شد اما برای ساماندهی این مهم در صورت همکاری شهرداری و انعقاد قرارداد با بخش خصوصی عمل عقیم‌سازی نه معدوم‌سازی انجام می‌شود و از بروز این خطر بالقوه جلوگیری می‌شود هرچند هنوز شهرداری جایگاهی برای این موضوع پیش‌بینی نکرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان از یک پدیده دیگر در اثر آمیزش سگ با گرگ و تولید گرگاس خبر داد و گفت: این عامل یک تهدید برای محیط زیست و آسیب جبران ناپذیر است.

دکتر رجائی‌فر، ابراز کرد: از مجموع ۱۴ هزار سگ در مناطق روستایی ۹ هزار سگ در زمینه هاری واکسیناسیون انجام شده است و در مناطق شهری کلینیک‌های دام کوچک را داریم که برای سلامتی صاحب حیوان با واکسن‌های هفت‌گانه واکسینه می‌شوند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 308931
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید