• 1397/01/28 - 12:00
  • تعداد بازدید : 283
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تب کریمه کنگو چگونه به انسان منتقل می شود؟

هشدار دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد به شهروندان در خصوص تب کریمه کنگو

مدیرکل دامپزشکی استان ، با بیان اینکه تا کنون موردی از آلودگی به تب کریمه کنگو در این استان مشاهده نشده است، گفت: مردم از خرید گوشت از قصابیهای غیرمجاز و اطراف شهرها و همچنین ذبح دام در منازل خود به ویژه در فصول گرما اکیدا خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش  با بیان اینکه تاکنون مورد مثبتی از بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است، اظهار داشت: امیدواریم با رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم، این وضعیت همچنان ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است، گفت: شیوع این بیماری معمولا در فصل گرما و با افزایش جمعیت کنه ها، صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه این بیماری در دام علائم خاصی ندارد و معمولا به صورت یک تب زودگذر دیده می شود، اضافه کرد: بنابراین تشخیص آن در دام ها بسیار سخت و مشکل است، اما در جمعیت انسانی این بیماری با درصد کشتار بالا می تواند مخاطرات جدی و زیادی را ایجاد کند.



تب کریمه کنگو چگونه به انسان منتقل می شود؟

مدیرکل دامپزشکی استان ، راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را مورد اشاره قرار داد و گفت: این بیماری از طریق گزش کنه، ذبح دام، ترشحات و خون دام و تمامی گوشت تازه ذبح شده با زخم بدن انسان می تواند منتقل شود.

به گفته وی، در استان کهگیلویه وبویراحمد اقدامات خوبی در راستای کنترل این بیماری در سال گذشته  انجام شده، به طوری که ، بحث سم پاشی دامداری ها به ویژه دامداری های سنتی در اولویت کار دامپزشکی قرار داشته تا جمعیت کنه ها کاهش پیدا کند.

دکتر بهمنش افزود: در سال 96  قریب  به 653 هزار رأس دام سنگین و سبک  و بیش از 660 هزار مترمربع از جایگاه های نگهداری دام در مناطق روستایی و عشایری استان سمپاشی شده است.


توصیه های دامپزشکی به مردم برای پیشگیری از  ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو

مدیرکل اداره دامپزشکی استان گفت: به شهروندان توصیه اکید داریم به هیچ عنوان از قصابی های غیرمجاز اطراف شهرها که بدون نظارت بهداشتی اقدام به ذبح و فروش دام  می نمایند،  خرید نکنند و گوشت مورد نیازشان را فقط از مراکز مجاز تهیه کنند، ضمن اینکه در اغلب کشتارگاه های استان، گوشت را بمدت
۲۴ ساعت در پیش سرد و دمای یخچالی نگهداری می کنیم که اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد از بین برود.

وی تاکید کرد: مردم اکیدا از ذبح دام به ویژه در فصول گرما در منازل خود خودداری کنند؛ چرا که بر این دامها نظارت بهداشتی انجام نمی شود و این اقدام می تواند بسیار مخاطره آمیز باشد.

دکتر بهمنش با بیان اینکه مردم از تماس با کنه ها جدا خودداری کنند، گفت: توصیه ما به افراد این است که کنه را با دست از بدن دام جدا نکنند، چرا که این امر می تواند برای انسان بسیار مشکل ساز باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد افزود: برای خرد کردن گوشت استفاده از دستکش ضروری بوده ؛ همچنین مردم از مصرف گوشت تازه وگرم خودداری کنند.




 
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 61706
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید