• 1397/02/02 - 12:00
  • تعداد بازدید : 239
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در سال 96 در کهگیلویه وبویراحمد :

21هزار راس دام سبک و سنگین برای شناسایی دامهای مشکوک به سل و بروسلوز تست شد .

11 راس دام راکتور سل و 2 راس دام آلوده به بروسلوز در سال 96 در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر بهمنش ، مدیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد با اعلام این خبر افزود: در سال گذشته ،  تعداد 15 هزار و 141 راس دام سبک و سنگین   جهت آزمایشات بروسلوز ( تب مالت )  وتعداد 6 هزار و 23 راس دام سبک و سنگین  جهت تشخیص بیماری سل  در واحدهای دامداری استان  توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان مورد آزمایش قرار گرفتند  که در این راستا تعداد دو راس دام آلوده به بروسلوز و تعداد 11 راس راکتور سل شناسایی و طبق موازین و دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی کشتار و به مالکان آنان غرامت پرداخت گردید .



مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: با عنایت به اهمیت پایش بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام ،  کارشناسان واحد مبارزه با بیماریهای مشترک در ادارات دامپزشکی شهرستانهای تابعه با مراجعه به واحدهای دامداری وحسب مورد در روستاها بصورت رایگان عملیات تست سل و بروسلوز را به انجام رسانده و در صورت شناسایی دامهای راکتور، نسبت به حذف دامهای آلوده اقدام می نمایند.



دکتر بهمنش  تصریح کرد:در این مدت نیز تعداد  249 هزارو 167 نوبت راس دام سبک و سنگین با توان بخش های دولتی و خصوصی بصورت کاملاً رایگان بر علیه بیماری مشترک بروسلوز واکسینه شده اند.



این مقام مسئول گفت : علاوه بر مشکلات بهداشتی ناشی از مصرف و یا حتی تماس با دامهای آلوده برای انسان از زیان‌های اقتصادی مبتلا شدن به این بیماریها می‌توان به کم شدن تولید شیر، سقط جنین و زیاد شدن فاصله بین دو دوره زایمان و از دست رفتن ارزش اقتصادی دام‌ها اشاره کرد، همچنین در دامهای آلوده ممکن است  نازایی‌های همیشگی یا موقت ایجاد شود.



مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص بیماری بروسلوز در دامها  با اشاره به اینکه منابع آلودگی ترشح‌های رحم، جنین سقط شده ، جفت و شیر آلوده هستند، گفت: درصورتیکه سقط جنینی مشاهده شد باید سریعاً جنین و ترشحات بصورت بهداشتی دفن  و جایگاه دامها ضد عفونی شود . در هر حال باید شیر دامها قبل از مصرف بصورت بهداشتی جمع آوری و جوشیده شوند.



وی همچنین گفت :  مناسب ترین راه جلوگیری از گسترش بیماری، ضمن رعایت بهداشت فردی و عمومی ،  واکسیناسیون به موقع دام‌ها است، که دامپزشکی بر اساس برنامه زمانبندی و بصورت کاملاً رایگان اقدام به پوشش واکسیناسیون دامها در همه مناطق روستایی و عشایری می نماید. این مقام مسئول شناسایی دام‌های آلوده از راه آزمایش آن‌ها و کشتار حیوانات آلوده از راه‌های دیگر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری عنوان نمود.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 62094
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید