• 1399/11/21 - 13:40
  • تعداد بازدید : 184
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تشریح خدمتی بی منت از دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد

تشریح گوشه ای ازعملکرد درخشان دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد از دهه فجر98 تا طلوع فجر 99 از زبان مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد

دکتر عبداله بهمنش  مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  ضمن گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به بیان اهداف و ماموریت های خطیر دامپزشکی پرداخت و گفت : دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با داشتن وظایف گوناگون و برخورداری از توان علمی و اجرائی در زمینه های بهداشت و مدیریت بیماریهای دام ، طیور و آبزیان و همچنین در حوزه هایی نظیر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذائی ، نظارت بهداشتی بر صادرات دام و فرآورده های خام دامی ، نظارت بر فعالیت مراکز درمانی و داروئی و مایه کوبی ، تشخیص های آزمایشگاهی و پرداختن به آموزش ، پژوهش و ترویج و سایر موارد مرتبط فعالیت می نماید.

وی اظهار داشت : در خصوص کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی با استفاده از اکیپهای مایه کوبی بخش دولتی و مراکز واکسیناسیون مجاز بخش خصوصی در طی این مدت  ، میزان هفت میلیون و 81 هزار و 631  نوبت سر واکسن در دام سبک و تعداد 121 هزارو 383    نوبت سر واکسن در دام سنگین صورت پذیرفت و در همین راستا عملیات تست ، واکسیناسیون بر علیه بیماریهای مشترک در دام سبک به تعداد 307998 راس و در دام سنگین به تعداد 37 هزارو 503  راس در دامداریهای سطح استان به مرحله اجرا گذاشته شد. در زمینه کنترل و مبارزه با انگلهای خارجی در دامها که از اهمیت خاص برخوردار است  اداره کل دامپزشکی استان  تعداد یک میلیون و 625 هزارو 840   راس دام سبک و سنگین و مساحت  4 میلیون 522 هزار و 658  مترمربع از اماکن دامی را با سمهای موثر ضد انگلی مورد سمپاشی قرار داد .

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد افزود : در رابطه با مجموعه بهداشت ومدیریت بیماریهای طیور و زنبور عسل کارهای موثری صورت گرفته است که نتیجه آن کاهش تلفات  چشمگیری در حوزه طیور صنعتی  بوده است . همچنین کارشناسان این اداره کل در خصوص پایش و بررسی بیماریهای طیور و اقدامات کنترلی ، اجرائی طرحهای مطالعاتی و پژ وهشی وضعیت بیماریهای طیور و زنبور عسل ، ردیابی بیماریهای طیور از طریق سامانه ثبت اطلاعات مرغداریها و انجام پایش های سرمی و مولکولار برنامه ریزی و بشکل مستمر فعالیت می نمایند.

دکتر بهمنش  گفت : با توجه به جایگاه استان کهگیلویه وبویراحمد  در مبحث آبزی پروری در سطح کشور ، برنامه ریزی و اقدامات بهداشتی در مزارع ماهیان سردابی و گرمابی چه در حوزه تکثیر و چه در حوزه پرورش بصورت هدفمند و مستمر انجام می پذیرد . از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این مدت  میتوان به انجام آزمایشات انگلی قارچی ، میکروبی در آبزیان به تعداد 1392 مورد واخذ تعداد 2 هزار و 223 مورد آزمایش ویروسی و در نهایت انجام تعداد یک هزار و 316 مورد بازدید بهداشتی از مزارع آبزی پروری در سطح استان اشاره نمود.

این مقام مسئول  به شیوع ویروس منحوس کرونا از بهمن ماه سال گذشته در کشور و دنیا اشاره کرد و گفت : همه شاهد هستند که با وجود رعایت شرایط قرنطینه ای و کاهش ارتباطات اجتماعی و استفاده گسترده مردم از ماسک، هنوز این بیماری در جامعه جولان می دهد؛ در حالی که در مورد جامعه هدف دامپزشکی، این مسائل از سوی بهره برداران بدرستی  رعایت نمی شود که منجر به گسترش بیماری های دام و طیور منجر می شود و این نشان می دهد که چالش های ایجاد شده که ما در دامپزشکی برای مهار و کنترل انواع بیماری ها ی دامی که با آن مواجه هستیم، بسیار  بیشتر ، دشوارتر و پیچیده تر  از حوزه پزشکی است.

دکتر بهمنش  در عین حال تصریح کرد: با وجود همه این محدودیت هایی که بر ما تحمیل شده، امسال اقدامات بسیار خوبی در بخش فنی داشته ایم؛ که شاهد این ادعای به حق مجموعه دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد ، کاهش کانون های بیماری در جمعیت دام ، طیور و آبزیان بوده است .

مدیرکل دامپزشکی استان به راه اندازی مراکز درمانی دامپزشکی بخش خصوصی در مناطق محروم استان بعنوان یکی از سیاست های اجرایی این مجموعه اشاره کرد و گفت :  هم اکنون در سطح استان تعداد ، 23 مرکز درمانی و کلنیک دامپزشکی ، 1 مرکز آزمایشگاهی تشخیص بیماری های دامی ، 19 مرکز مایه کوبی مستقل دام ، طیور و آبزیان ، 2 شرکت پخش دارو و واکسن و 24 داروخانه دامپزشکی توسط دانش آموختگان دامپزشکی بخش خصوصی اداره می شوند که به حق از بازوان قدرتمند در بخش درمان کمک یار بخش دولتی هستند که نتیجه فعالیت این مراکز  رضایتمندی مردم و دامداران مناطق روستایی و عشایری استان را در بر داشته است

 وی خاطرنشان کرد: ازسال گذشته تا به اکنون  قریب 30 هزار مراجعه به این مراکز ثبت شده و درمجموع برای بیش از 1 میلیون و 978 هزار سر دام و طیور، خدمات درمانی و تشخیصی ارائه شده است.

دکتر بهمنش در بخش دیگری از سخنان خود به بحث نظارت بر بهداشت عمومی و نظارت های بهداشتی بر مراکز عرضه مواد خام دامی در استان اشاره کرد و گفت : در تعداد 3 باب کشتارگاه صنعتی طیور  ، یک باب کشتارگاه صنعتی دام و همچنین 6 باب کشتارگاه نیمه صنعتی و سنتی استان طی این مدت تعداد 56 هزارو 132 راس دام سبک و سنگین و تعداد 3 میلیون و 551 هزار و 891 قطعه طیور تحت نظارت های بهداشتی و شرعی کشتار که از این تعداد مقدار 26 هزار و 782 کیلوگرم گوشت قرمز و تعداد 51 هزار و 533 قطعه طیور بدلیل مشکلات بهداشتی و شرعی از چرخه مصرف شهروندان حذف گردید.

این مقام مسئول در حوزه دامپزشکی استان  به تعداد 70 هزار و 800 مورد بازرسی از مراکز عرضه انواع فرآورده های خام دامی در سطح استان نیز اشاره کرد و گفت : در قالب طرح های مختلف و مناسبت های ملی و مذهبی و همچنین برنامه روزانه بازدید از این مراکز فعالیت های نظارتی تشدید که در این راستا و طی این مدت 36 هزار و 884 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی و مشکل دار شناسایی ، ضبط و با دستور مقام محترم قضایی حذف و معدوم گردید که تعداد 377 پرونده قضایی در این راستا تشکیل و جهت صدور آراء قضایی به مراجع قضایی استان ارجاع گردید.

دکتر بهمنش به سامانه ارتباط مردمی دامپزشکی استان با شماره تلفن 1512 هم اشاره کرد و گفت: در طی این مدت  طبق گزارش ها 2 هزار و 210  تماس با این سامانه در استان برقرار شده که شامل 347  گزارش، 98 انتقاد، 215  شکایت، 150  نظر و پیشنهاد و 1400  درخواست خدمات دامپزشکی بوده که به تمام آن ها پاسخ داده شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان  گریزی به عملکرد بخش طیور زد و گفت: آمار واکسیناسیون طیور صنعتی استان از یک  میلیون و 220 هزار نوبت قطعه فراتر رفته که در طیور بومی نیز عملکردی  قابل تحسین داشته به نحوی که 2 میلیون 183 هزار و 466 قطعه بر علیه بیماری های نیوکاسل ، برونشیت ، آبله ، گامبرو و ... ایمن سازی شده اند.

وی هم چنین از انجام تعداد 710  مورد مراقبت فعال زیستگاه پرندگان وحشی و 765  مورد مراقبت فعال از مراکز پرورش طیور گوشتی و تخمگذار و همچنین کشتارگاه های طیور استان خبر داد و افزود: آمار کانون های بیماری طیور در استان و همچنین میزان تلفات در جمعیت طیور کاهشی چشمگیر داشته که خوشبختانه علی رغم شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی مناطق کشور ، هنوز کهگیلویه وبویراحمد عاری از این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد به اجرای برنامه بازدید و ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در مناطق محروم و صعب العبور استان طی دهه خجسته فجر امسال خبر داد و گفت : با هماهنگی فرمانداران محترم ، این مناطق شناسایی و خدماتی از قبیل معاینه و درمان دامها ، واکسیناسیون ، سمپاشی اماکن دامی و اهداء بسته های داروییی و سموم دامپزشکی ارائه خواهد شد.

دکتر بهمنش در پایان  خبرنگاران و اهالی رسانه را  به عنوان بازوان دستگاه های اجرایی یاد کرد و با اشاره به این که چالش های دامپزشکی در مبارزه با بیماری های دام و طیور به مراتب دشوارتر از مقابله با کروناست، از آنان خواست با اطلاع رسانی شایسته یاریگر دامپزشکی استان باشند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 271505
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه