• 1393/05/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 100
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
راه اندازی مرکز تولید واکسن تب برفکی با ظرفیت 100 میلیون دز/ بزودی سامانه دارویی افتتاح می شود

راه اندازی مرکز تولید واکسن تب برفکی با ظرفیت 100 میلیون دز/ بزودی سامانه دارویی افتتاح می شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از راه اندازی مرکز تولید واکسن تب برفکی با ظرفیت سالانه 100 میلیون دز، با سرمایه گذاری بخش خصوصی در مهاباد خبر داد و گفت: این میزان تولید واکسن می تواند علاوه بر تامین 60 میلیون دز واکسن مورد نیاز داخل امکان صادرات 30 میلیون دز آن به خارج نیز فراهم شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر مهدی خلج امروز سه شنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته دولت و قدردانی از زحمات اصحاب رسانه در جمع خبرنگاران واکسن مورد نیاز تب برفکی کشور را 60 میلیون دز در سال دانست و اظهار داشت: هم اکنون 17 میلیون دز واکسن تب برفکی در کشور تولید می شود که با نیاز داخل فاصله زیادی دارد.

وی اظهارداشت: در حال حاضر مجموع تولید واکسن تب برفکی در داخل کشور 17 میلیون دز در سال است.

به گفته وی،  به منظور مبارزه با تب برفکی، در سه ماهه ابتدایی سال 93 نسبت به سال گذشته 39 درصد افزایش واکسیناسیون وجود داشته است که این اقدام در کنار دیگر تدابیر کنترلی و پیشگیری منجر به کاهش 45 درصدی موارد بیماری در گوسفند و بز شده است.

وی با هدف حمایت از تولید داخل اظهار داشت تا بحال 11 قلم واکسن طیور شناسائی شده است و چنانچه در تعریف تشابه واکسن ها، این اقلام وارداتی مشابه تولیدات داخلی باشند و از سوی دیگر از نظر کمی و کیفی نیاز داخل کشور را تامین کنند با سازوکار قانونی در واردات آنها محدودیت ایجاد می شود.

 وی با بیان این که، دارو واکسن و مواد بیولوژیک از جایگاه ویژه ای در کشور برخوردار است گفت: هم اکنون نگاه جهانی به این معطوف است که آن دسته از آنتی بیوتیک هایی که مصرف پزشکی و انسانی دارند کمتر در مصرف مبارزه با بیماری های دامی استفاده شود و یا به خوراک دام و طیور اضافه شود و دلیل آن مقاومت باکتریائی است که در انسان ایجاد می شود.

دکتر خلج ادامه داد: مصرف داروهایی که برای مقابله  با بیماری ها  در دام استفاده می شود می تواند زنجیره غذایی انسان را متاثر کند و مقاومت باکتریایی به وجود بیاورد، بنابراین یک تاکید و نگاه جدی در مجامع بین المللی به این موضوع معطوف شده و ما نیز باید این موضوع را به طور جدی دنبال کنیم.

وی تصریح کرد: هم اکنون 168 کارخانه تولید دارو، واکسن، سموم، مواد بیولوژیک و ضد عفونی در کشور فعال است که با350 قلم دارو با 1200 مورد پروانه و 1000گواهی ثبت، در داخل کشور تولید و یا از خارج وارد می شود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود 380 میلیون یورو مواد اولیه دارویی، واکسن و سموم به کشور وارد می شود گفت: این میزان حجم گسترده ای از واردات است که باید در تولیدات آن به کیفیت توجه خاص شود. ایشان همچنین اضافه کرد در طی یک سال گذشته در مجموع پنج قلم دارو(سه قلم آنتی بیوتیک، یک قلم ضد تهوع، یک قلم پروبیوتیک) و 2 قلم مواد اولیه دارویی جدید در کشور تولید شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای  تسهیل در انجام امور و تشدید نظارت های سازمان دامپزشکی بر تولید و مصرف دارو، سامانه دارویی بزودی راه اندازی می شود که تمامی اطلاعات دارو از زمان ورود مواد اولیه دارو، تولید، توزیع و مصرف در این سامانه ثبت می شود و قابل نظارت و ردیابی آنلاین است و هم اکنون به صورت آزمایشی شروع به کار کرده که بزودی با  دعوت از وزیر محترم جهاد کشاورزی افتتاح خواهد شد.

وی از فعالیت چهار سامانه دیگر از جمله سامانه یک پارچه قرنطینه و سه سامانه جغرافیائی بیمار های دام، طیور و آبزیان نیز در این سازمان خبر داد و افزود: بخشی از این سامانه ها در دولت های گذشته و برخی در دولت یازدهم شروع به کار خواهند کرد.

وی از کاهش مدت زمان ترخیص کالاهای وارداتی و مجوز بهداشتی فرآورده های صادراتی به هفت روز خبر داد و گفت: برای ترخیص کالاهای وارداتی و یا صادرات فرآورده های دامی و یا دام زنده باید مجوز بهداشتی از سوی سازمان دامپزشکی کشور صادر شود که در این راستا انجام نمونه برداریها و آزمایشات آنها حداکثر ظرف مدت 7 روز انجام خواهد شد.  البته در خصوص صادرات دام زنده و یا واردات آن مدت اعمال قرنطینه به این سقف اضافه می شود.

رئیس سازمان دامپزشکی اظهار داشت: از زمانی که سرمایه گذاران، واردکنندگان و صادرکنندگان مستندات کامل محصولات خود را به سازمان دامپزشکی کشور و یا ادارات تابعه این سازمان تسلیم کنند حداکثر هفت روز بعد مجوز ترخیص کالا برای واردات صادر می شود، این در حالیست که در گذشته صدور مجوز ترخیص کالا تا 20 روز نیز  به طول می انجامید.

دکتر خلج افزود: در سال 92، 65 قلم کالای وارداتی با 3724 مجوز بهداشتی و همچنین 66 قلم کالای صادراتی با تعداد قابل توجهی مجوز بهداشتی از سوی این سازمان صادر شده است.

وی اضافه کرد: برای بهبود فضای کسب و کار تلاش کرده ایم تا واردکنندگان و صادرکنندگان ، پس از تسلیم مستندات و اوراق مورد نیاز خود به این سازمان، مجوز بهداشتی مورد نظر را در ظرف 72 ساعت دریافت نمایند.

وی تصریح کرد: هم اکنون تمامی آزمایشگاه های سازمان دامپزشکی مستقر در گمرکات و بنادر کشور در تمامی ایام هفته و حتی جمعه ها و ایام تعطیل نیز فعالند تا نیازهای تجار و صاحبان کالا مرتفع گردد. همچنین آندسته از آزمایشگاهها که با کمبود وسیله و تجهیزات خاص برای انجام برخی آزمایشات مواجه بوده اند، نسبت به تامین آن اقدام شده است.

دکتر خلج، سازمان دامپزشکی کشور را سازمانی حاکمیتی و نظارتی عنوان کرد و گفت: سازمان دامپزشکی توانسته با تشدید نظارت های کارشناسی خود در کارخانجات، نگاه ویژه روی مواد اولیه و داروها داشته باشد، بنابراین در اقدامات نظارتی در مرحله عرضه دارو، 192 قلم دارو مورد آزمایش و نمونه برداری قرار گرفت که فعالیت پنج کارخانه دارویی که دارای خطوط تولید بی کیفیت بودند، برای اصلاح متوقف شد و از مجموع 25 کارخانه مکمل سازی، 16 کارخانه تولید مکمل  دارای مواد معدنی به دلیل بالا بودن میزان فلزات سنگین آنها متوقف شدند تا شرایط تولیدشان اصلاح شود.

وی تاکید کرد: اقدامات سازمان دامپزشکی کشور به معنای مچگیری از واحدهای تولیدی نیست، بلکه ارتقای کیفیت تولید و بهبود فضای کسب و کار و اصلاح روند و شروع مجدد تولید سالم و کیفی هدف نهائی است، چرا که اگر شاخص های کیفی تولید را مورد توجه قرار ندهیم نمی توانیم بازار صادراتی داشته باشیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تولید امسال گوشت مرغ را 2 میلیون تن دانست و گفت: طبق سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در نظر است در سال جاری تا 400 هزار تن از این محصول به خارج از کشور صادر شود که در این راستا باید از کشتارگاه های صنعتی دارای خط 2 استفاده شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون 28 کشتارگاه صنعتی دارای خط 2 در کشور شناسایی شده تا صادرات گوشت مرغ از این طریق  با  کیفیت مطلوب انجام شود.

خلج با بیان اینکه ایران دارای 6400 کیلومتر مرز خاکی است تصریح کرد: کشور ما برای کنترل قاچاق دام زنده از مرزهای خاکی با مشکلاتی مواجه است و در این راستا تلاش داشته ایم از تمامی ظرفیت ها برای جلوگیری از ورود دام زنده به کشور استفاده کنیم.

وی گفت: به رغم اقدامات و کنترل های شدید سازمان دامپزشکی کشور و دستگاه های انتظامی برای جلوگیری از ورود دام زنده از مرزهای شرقی کشور، بخشی از دام زنده به صورت قاچاق از مرزهای پاکستان و افغانستان وارد می شود که  لاجرم و علیرغم همه تلاش ها بازهم تعدادی دام غیرمجاز وارد کشور می شود و در این وضعیت برای کاهش مخاطرات بهداشتی این دسته دامها تحت نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در کشتارگاههای استان کشتار و پس از جداسازی استخوان، بسته بندی و منجمد شده و در نهایت  گوشت بسته بندی به بازار مصرف کشور عرضه شود.

به گفته وی، از ابتدای سال تاکنون پنج هزار تن گوشت قرمز در استان سیستان و بلوچستان استحصال، بسته بندی و به بازارهای داخلی عرضه شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کنترل بیماری لمپی اسکین دامی در طی عملیات های واکنش سریع این سازمان خبر داد و گفت: با انجام اجرای ضوابط قرنطینه ای، واکسیناسیون، سم پاشی علیه حشرات ناقل توانستیم از ابتلای  دامها به بیماری که تا 90 درصد اعلام شده آن را به نیم درصد کاهش دهیم و در صد تلفات در مبتلایان که تا 40 درصد در کتابهای مرجع نوشه شده به میزان اندک کاهش دهیم.

وی تاکید کرد: همچنین مبلغ 10 میلیارد تومان از سوی دولت تصویب شده که برای پرداخت غرامت به  صاحبان دامهائیکه در دو هفته اول شیوع بیماری دامهای آنها معدوم گردید و دیگر هزینه های مرتبط با اعمال تدابیر کنترلی و پیشگیری هزینه خواهد شد.

خلج در خصوص میزان واکسیناسیون برای کنترل بیماری های ابله گوسفندی و بز گفت: در سه ماهه ابتدایی سال 93 برای جلوگیری از شیوع آبله گوسفند و بز 33 میلیون و 200 هزار نوبت واکسیناسیون صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد افزایش را نشان می دهد و البته در این مدت موارد بیماری 44% نسبت به مدت مشابه کاهش نشان می دهد.

وی ادامه داد: در کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک نیز در سه ماهه ابتدایی سال 93 نسبت به سال گذشته 68 درصد افزایش واکسیناسیون وجود داشته است و کانون های بیماری از 921 مورد به 457 مورد  یعنی تا 51% کاهش یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: البته این ره آوردها با تلاش همکاران ستادی و استانی محقق شده است که از همه توان خود و همچنین با استفاده از توان بخش خصوصی بدست آمده است و این ره اورد بمعنای عدم کمبود امکانات، اعتبار و نیروی انسانی نیست و سازمان دامپزشکی کشور علیرغم برون سپاری گسترده وظایف، به دلیل داشتن وظایف حاکمیتی و برای انجام این مسئولیت ها با کمبود شدید نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات همچون خودرو مواجه است.

وی درباره ارزش اقتصادی فعالیت های دامپزشکی نیز افزود: سازمان جهانی بهداشت دام در سال 1929 قبل از جنگل جهانی دوم تشکیل شد که معتقد است فعالیت های دامپزشکی می تواند تا 25 درصد موجب ارتقای تولیدات دامی شود، بنابراین بر اساس محاسبه سازمان دامپزشکی کشور ارزش تولیدات دامی سال 92، 47 هزار میلیارد تومان بوده  و این سازمان نقش موثرو اساسی  در تولید این ثروت ملی داشته است.

وی ادامه داد: متاسفانه اعتبارات سازمان دامپزشکی برای اجرای وظایف حاکمیتی کافی نیست و خصوصا برای مبارزه با بیماریهای مشترک با کمبود جدی در همه ابعاد مورد اشاره مواجه است.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181230
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه