رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه:
دیشموک ظرفیت مناسبی در پرورش دام دارد
رئیس دامپزشکی شهرستان کهگیلویه گفت: دیشموک ظرفیت مناسبی در پرورش دام دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از دیشموک، کرمالله کیانی صبح امروز در همایش دامداران و کشاورزان در خصوص مبارزه با بیماریهای دامی در دیشموک ضمن تقدیر و تشکر از امیریان بخشدار دیشموک و همچنین رئیس جهاد کشاورزی دیشموک در خصوص برگزاری چنین همایشهایی در سطح شهر اظهار کرد: دامداران و کشاورزان سرمایه اصلی ملت ما هستند و برگزاری این نشستهای آموزشی بر ارتقای دانش آنها در جهت جلوگیری از هرگونه خطرات احتمالی کمک بزرگی است.
وی در ادامه گفت: با وجود خشکسالیهای فراوانی که در دو دهه اخیر در کشورمان وجود داشت کشور ما دارای جمعیت دامی گسترده و وسیعی است که آمار جمعیت دامی در کشور قابل تقدیر است و به تبع آن در شهرستان کهگیلویه و شهر دیشموک جای تشکر دارد.
کیانی گفت: به علت دارا بودن مناطق کوهستانی و مناطق ییلاقی و قشلاقی زمینه مساعدی را برای دامداران فراهم آورد که در این رشته اشتغال داشته باشند و پایگاه دامپزشکی دیشموک یکی از فعالترین پایگاههای شهرستان کهگیلویه است که در خدمترسانی به مردم منطقه دیشموک از هیچ کوششی دریغ نکرد.
وی ابراز داشت: با توجه به اینکه دامداران منطقه دیشموک بهترین دامداران شهرستان کهگیلویه هستند و پیگیر مشکلات دام خود هستند و به دام خود اهمیت و توجه خاصی دارند دامپزشکی شهرستان کهگیلویه بهترین نیروها را در منطقه دیشموک به کار گرفته است.
رئیس دامپزشکی شهرستان کهگیلویه گفت: با توجه به اینکه در اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه فقط دو دامپزشک در حال خدمترسانی هستند یکی از این دامپزشکها در دیشموک در حال خدمت به مردم این منطقه است دامداران باید از این نعمت نیروی انسانی استفاده بهینه را داشته باشند.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه در اواخر اسفندماه سال گذشته و اوایل امسال در مناطق سردسیری با بیماری تب برفکی مواجه شدیم بیماری که باعث تلفات وحشتناکی در جمعیت دامی خواهد شد و وقتی شیوع پیدا کند تلفات زیادی دارد و چنین تلفاتی در سال 88 با پیدایش تب برفکی به جمعیت دامداران شهرستان قابل مشاهده بود اما با استفاده از برنامههای دقیق پدافند غیرعاملی توانستیم در امسال جلوی چنین اتفاقات و حوادث را بگیریم.
کیانی تصریح کرد: تصمیمگیری و استفاده صحیح به موقع از امکانات شناسایی پرخطر است که خوشبختانه مهار تب برفکی در روستاهای سردو، سرهنگ، رودسمه، لیراب و آجم با توجه به امکانات محدود نهایت سعی و تلاش اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه از شیوع بیماری تب برفکی در این مناطق بود.
وی ابراز داشت: بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت دامی و مدیریت ستادی صنعت دامی در جهان برآورد ارزش اقتصادی دام و طیور زنبور عسل و تولیدات دامی در کشور ما سالانه بالغ بر 130 میلیارد تومان است که اعمال دامپزشکی باعث افزایش دو درصدی تولیدات است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه تشریح کرد: اگر در قسمت پیشگیری نظارت بهداشتی وظیفه دامپزشکی به خوبی اعمال نشود خسارت سنگینی به کشور در بعد اقتصادی وارد میشود.
وی با بیان اینکه بیماری مشترک انسان و دام موضوع بحث این همایش خواهد بود و بیماریهای خطرناکی هستند که اگر شیوع پیدا کنند برای جامعه مضر هستند عنوان کرد: به همت دامپزشکان بیماریهای طاعون گاوی، شاربون ریشهکن شده و آبله در شرف ریشهکنی است و این از نتایج زحمات فراوان دامپزشکی است.
کیانی یادآوری کرد: دامپزشکی علاوه بر پیشگیری و واکسیناسیون کردن در مبارزه با بیماریهای دامی در سطح شهر فعالیت دارند که در قسمت نظارت بر کشتارگاهها، بازدید از اماکن عرضه مواد خامی در همه عرصهها حضور فعال دارد.
وی با بیان اینکه منطقه دیشموک یک منطقه وسیع با داشتن 80 هزار رأس دام سبک و دارای هفت طرح پرورش ماهی در شهرستان کهگیلویه فعال است عنوان کرد: 5 طرح پرورش ماهی در حوزه دیشموک و دو طرح در حوزه امامزاده میرسالار (ع) قرار دارند که جای تقدیر و تشکر دارند.
این مسؤول با بیان اینکه دیشموک در همه عرصههای فعالیت قابل توجهی دارند عنوان کرد: متأسفانه در منطقه دیشموک سرمایهگذاران یا افرادی که راغب با تأسیس مرغداری باشند وجود ندارد.
وی متذکر شد: فعالیت افراد در خصوص مرغداریهای صنعتی و دامداریهای نیمهصنعتی در دیشموک غیرفعال است و اگر کسی اشتیاق به اشتغالزایی در این رسته داشته باشد اداره دامپزشکی آمادگی هرگونه همکاری را با او خواهد داشت.
نظر دهید