رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد:
طرح ملی پایش بیماریهای ویروسی در سطح مزارع تکثیر وپرورش ماهی استان اجرایی شد
طرح پایش بیماریهای ویروسی آبزیان در سطح مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای استان کهگیلویه وبویراحمد اجرایی می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر سیده صفورا بزرگواری ، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان این اداره کل افزود: مرحله نخست طرح پایش بیماریهای ویروسی آبزیان در سطح مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای استان اجرا شد.
وی گفت: بیماریهای "وی. اچ. اس" ، "آی. اچ. ان" و "آی. پی. ان" که از مهمترین بیماریهای ویروسی ماهیان سردآبی است و در صورت انتشار، خسارت های غیر قابل جبرانی در پی خواهند داشت در این طرح مورد پایش و ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دکتر بزرگواری اظهار داشت: تعیین میزان شیوع بیماری در مزارع، دستیابی به اطلاعات لازم برای اجرای برنامه های پیشگیری از بروز بیماری، پیشگیری از گسترش بیماری و ارتقاء وضعیت بهداشتی و شرایط امنیت زیستی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی به منظور تضمین سلامت ماهیان پرورشی قزلآلا از جمله اهداف این طرح است.
وی تصریح کرد: در این طرح ضمن نمونه برداری از ماهیان قزل آلا که هزینه های مربوط به آن برای این مراکز کاملاً رایگان خواهد بود ، مزارع فعال تکثیر و پرورش شهرهای سی سخت ، یاسوج ، دهدشت ، چرام و لنده مورد ارزیابی و پایش قرار می گیرند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی استان گفت: در راستای اجرای طرح کارشناسان دامپزشکی استان با مراجعه به مزارع فعال سردآبی شهرستان ها و نمونه گیری از استخرها و تکمیل پرسشنامه های مربوطه، جزئیات عملیات پایش را در سامانه اطلاعات جغرافیایی سازمان دامپزشکی کشور ثبت می نمایند.
وی عمده راه انتقال این بیماری به استخرهای آبزی پروری را هم از طریق ابزار و وسایل آلوده، آب و غذا و جابه جایی بین مزارع دانست و به آبزی پروران توصیه کرد: ضمن رعایت اصول و شرایط امنیت زیستی و توجه به دستورالعمل های سازمان دامپزشکی، از جابجایی ماهیان بدون اخذ مجوز حمل و گواهی بهداشتی قرنطینه ای ادارات دامپزشکی خودداری کنند و بچه ماهی، تخم چشم زده و غذای ماهیان پرورشی خود را نیز فقط از مراکز مجاز تحت نظر سازمان های دامپزشکی و شیلات تهیه کنند.
نظر دهید