• 1397/03/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 170
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
فارس گزارش می‌دهد

سهل‌انگاری در تنگاری/ واهمه یا غفلت ؛ این است دلیل ذبح سلامت مردم

فعالیت غیر بهداشتی سلاخان غیر قانونی نه تنها در منطقه تنگاری بلکه از آن جا تا انتهای جاده یاسوج بابامیدان و در منطقه کوشک وجود دارد و عزم چندانی برای برچیدن آن وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج یکی از مهم‌ترین مسؤولیت‌هایی که دولت و حاکمیت بر اساس اصول صریح قانون اساسی بر عهده دارند تلاش برای سلامت و تندرستی مردم و توجه به امور بهداشت است همچنان که دائما می‌خوانیم و می‌شنویم که پیشگیری مقدم بر درمان است.



اما با کمال تاسف باید گفت که مسؤولان در استان کهگیلویه و بویراحمد هر چند در حوزه درمان قدم‌های خوبی برداشته‌اند و نمونه آن اجرای طرح تحول سلامت و ساخت مراکز و فضاهای بیمارستانی است اما در حوزه بهداشت اگر نگوییم نمره مسؤولان صفر است که باید گفت نمره قبولی نگرفته و تجدید شده‌اند.



بار مقابله با سلاخان غیر قانونوی بر دوش یک دستگاه



یکی از مواردی که در مبادی خروجی و ورودی شهر یاسوج در سال‌های اخیر مشاهده می‌کنیم ذبح غیر بهداشتی گوسفند به صورت گسترده است که نظارت آن چنانی روی آن نمی‌شود و همه  توقع‌ها و انتظارات از یک دستگاه و آن هم دامپزشکی است که به تنهایی قادر به مقابله با سودجویان نیست.



خوب یادمان می‌آید که نظیر چنین اقدامی در سال‌های گذشته در برخی از مبادی شهرها از جمله در چنارشاهیجان به صورت گسترده وجود داشت اما با همت مسؤولان آن منطقه این اقدامات غیر بهداشتی برچیده شد.



اما در سال‌هایی که باید قانون بهتر و بیشتر رعایت شود و قانون‌مداری به دلیل رشد فرهنگی و گسترش رسانه‌ها بیشتر شده شاهد چنین اقدامات غیر بهداشتی در استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم.



جاده‌ای مملو از اقدامات غیر بهداشتی



این فعالیت غیر بهداشتی نه تنها در منطقه تنگاری بلکه از آن جا تا انتهای جاده یاسوج بابامیدان در منطقه کوشک وجود دارد و هیچ عزمی برای برچیدن آن وجود ندارد.



آن گونه که مسؤولان دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد همواره در جلسات و نشست‌های مختلف از جمله در شورای بهداشت و ستاد تنظیم بازار و سایر جلسات می‌گویند مصرف چنین گوشتی خطرناک است و باید لاشه گوسفند ظرف 24 ساعت در اتاق پیش سرد قرار گیرد تا قابل استفاده برای طبخ باشد.



به گزارش فارس هر چند بازار گوشت در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل به بازار مکاره شده و هر کس به هر قیمتی و به دلخواه گوشت را به مردم قالب می‌کند اما حرف ما امروز نه در خصوص قیمت بلکه در مورد سلامت است چرا که در صورت بیمار بودن یک لاشه گوسفند و مبتلا شدن حتی یک نفر به بیماری خسارت آن غیر قابل جبران خواهد بود.



بی‌توجهی مسؤولان در سال‌های اخیر موجب جری‌تر شدن سلاخان غیر مجاز در مناطقی مانند تنگاری و دارشاهی و کوشک شده و همین کنار کشیدن‌ها و عقب‌نشینی‌ها موجب شده که با هرگونه نظارتی از سوی سلاخان غیر قانونی برخورد شود و حتی شنیده‌ایم که ماموران مورد ضرب و شتم هم قرار گرفته‌اند که جای تاسف دارد.



سلاخان گستاخ



سلاخان غیر قانونی آن چنان گستاخ شده‌اند که دوربین‌ رسانه را می‌شکنند و مسؤولان را تهدید به کتک می‌کنند همچنان که این کار را کردند و مدیرکل دامپزشکی را تهدید کردند که اگر دست از پی‌گیری برندارد منتظر عواقب بعدی باشد!.



عبدالله بهمنش مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در همین خصوص به خبرنگار ما گفت که خودتان در جریان هستید که تاکنون 3 تا 4 مرتبه برخورد کرده‌اند و در آخرین مورد فیلمبردار را کتک زدند.



مدیرکل دامپزشکی استان افزود: به آن‌ها گفته‌ایم که بحث ما بحث تعطیلی و نان‌بری نیست بلکه ما می‌گوییم که باید ساماندهی شوید و گوشت را مجانی و با قیمت بسیار پایین در کشتارگاه به دست شما می‌رسانیم و شما آن را خرده فروشی کنید.



بهمنش گفت: آن‌ها به حرف ما گوش ندادند و نهایتا به سمت پلمپ آن‌ها رفتیم و تاکنون دستگاه قضایی سه نفر از آن‌ها را احضار کرده است.



وی خاطرنشان کرد که اگر بخواهند ادامه دهند طبق ماده 688 قانون مجازات عمومی به عنوان ضابط قضایی کار خود را انجام می‌دهیم که تاکنون تعداد 3 حکم از یک سال تا سه سال حبس تعزیری برای آن‌ها زده شده است.



تنگاری نقطه شروعی برای اشاعه تب کریمه کنگو



این مسؤول به حرفی که سلاخان غیر قانونی در تنگاری می‌زنند و ادعایی که دارند هم اشاره‌ای کرد و گفت: آن‌ها نمی‌دانند که مجوزی که دارند مربوط به کشتار نیست بلکه مجوز خرده‌فروشی است.



مدیرکل دامپزشکی استان از خبرنگاران و اصحاب رسانه خواست تا در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند و در ادامه افزود: به شخصه همیشه ترس بروز تب کریمه کنگو را در استان دارم و اگر موردی بخواهد در استان پیدا شود حتما مکان شروع آن تنگاری خواهد بود.



وی به سه الزام اساسی در هنگام کشتار دام اشاره کرد و گفت: اولا لاشه باید 24 ساعت در دمای معین در سردخانه بماند تا بعد آماده استفاده شود و دوم این که خودروی حمل لاشه باید مجهز باشد و همچنین سیستم فاضلاب باید بهینه‌سازی شود تا بتوان گوشت سالم به دست مردم رساند.



به گزارش فارس؛ امید است که دستگاه‌های ناظر و به خصوص دستگاه قضایی و البته دستگاه‌ امنیتی به دلیل حساسیت کار همراه و کمک‌کار دامپزشکی باشند تا هر چه زودتر شاهد جمع کردن بساط افراد سودجو باشیم که سلامت مردم را به مسلخ برده و ذبح کرده‌اند.





  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 62095
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه