• 1401/12/16 - 09:28
  • تعداد بازدید : 904
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در آستانه نوروز و در روزهای خرید ماهی قرمز :

ماهی قرمز را با توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی خریداری نمائید

به گزاشر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، با توجه به در پیش بودن عید نوروز و خرید ماهی قرمز (گلی) توسط شهروندان ، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با صدور اطلاعیه ای از مردم در خرید این موجود زیبا و دوست داشتنی درخواست نمود که در خرید و نگهداری آن موارد بهداشتی دامپزشکی را رعایت نمایند.

در این اطلاعیه آمده است :

���� پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و آرزوی سلامتی برای هم استانی های عزیز توصیه می شود که مردم ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایند.

����احتمال بروز بیماری‌های پوستی از طریق تماس با ماهی‌های زینتی وجود دارد که می‌توان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماری ها گردید.

���� در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف، بلافاصله نسبت به شستشوی دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کننده های مناسب اقدام شود.

���� حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

���� استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند.

���� اکیپهای نظارتی دامپزشکی در این ایام بصورت مستمر در سطح شهر در حال فعالیت می باشند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه می کنند.

����  پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

���� از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود.

���� ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.

���� بهترین دمای آب نگهداری ماهی را 26- 22 درجه سانتی گراد بوده که به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.

���� شهروندان پس از پایان ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانه ها و دریاچه ها به طور جدی خوداری کنند، زیرا می تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.

���� روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 298177
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید