• 1401/05/08 - 10:21
  • تعداد بازدید : 721
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در گفت و گو با معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد مطرح شد :

تا کنون تب کریمه کنگو در کهگیلویه وبویراحمد گزارش نشده است

معاون سلامت دامپزشکی استان با تأکید بر تهیه گوشت از مراکز مجاز و مورد تائید، گفت: تاکنون هیچ موردی از مشاهده تب کریمه کنگو در این استان گزارش نشده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر امید جمشیدی ، معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  بابیان این مطلب، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو در دام هیچ‌گونه علائمی ندارد و از طریق کنه که بر روی پوست و موی دام وجود دارد منتقل می‌شود و بسیار خطرناک است.

وی، بابیان اینکه ویروس این بیماری در بدن کنه‌های سخت، ‌روی بدن دام‌ها زندگی می‌کند، ابراز کرد: این بیماری از طریق گزش توسط کنه و یا له کردن کنه توسط دست و تماس با ترشحات و خون دام‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و شدت سرایت و انتقال این بیماری از انسان به انسان بسیار بیشتر است.

دکتر جمشیدی  با اشاره به اینکه خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال افزایش می‌یابد، تصریح کرد: این بیماری در اکثر اوقات در دام هیچ‌گونه علائمی ندارد و یا علائم آن قابل‌شناسایی نیست، اما در انسان دارای علائمی همچون بروز به‌صورت آنفلوآنزا و خون‌ریزی زیرپوستی است که در صورت مشاهده این علائم باید هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کرد.

وی  گفت: سم‌پاشی مراکز و جایگاه نگهداری دام، سم‌پاشی خود دام، اطلاع‌رسانی از طریق فضای مجازی و رسانه ملی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دامداران و قصاب‌ها و افرادی که ریسک بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند، مصاحبه تلویزیونی در راستای تنویر افکار عمومی،  پخش اطلاعیه‌های بهداشتی در مناطق مختلف استان ازجمله برنامه‌های دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از این بیماری بوده است.

این مقام مسئول در حوزه دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  یادآور شد: لازم است که دامداران عزیز در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، از دست زدن به آن خودداری کنند و همچنین در هنگام ذبح دام و زنان خانه‌دار نیز در هنگام قطعه‌قطعه کردن گوشت نکات بهداشتی را رعایت کنند چراکه این بیماری از طریق گزش توسط کنه و یا له کردن کنه توسط دست و تماس با ترشحات و خون دام‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود.

وی در پایان با تأکید بر اینکه مردم گوشت موردنیاز خود حتماً از مراکز مجاز تهیه کنند، خاطرنشان کرد: قبل از مصرف گوشت باید آن را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرد که نقش مهمی در راستای پیشگیری از این بیماری دارد.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 288810
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید