• 1401/04/15 - 10:30
  • تعداد بازدید : 297
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در آستانه عید سعید قربان محقق گردید:

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مساجد شهر چرام + تصاویر

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر ارسلان امین خسروی،  کارشناس مبارزه با بیماری های دامی از دامپزشکی شهرستان چرام در آستانه عید سعید قربان در مساجد جامع و صاحب الزمان(عج)  شهرستان چرام در خصوص نکات بهداشتی و ذبح شرعی دام اظهار داشت؛ با احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به دلیل فعالیت کنه ها در فصل گرما افزایش می یابد در خصوص انتقال این بیماری از دام به انسان آموزش های لازم داده شد.

وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) موضوعی جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال می‌یابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری می‌شود.

دکتر امین خسروی ضمن تقدیر و تشکر امام جمعه شهر چرام از آمادگی کامل اکیپ های دامپزشکی شهرستان چرام جهت همکاری در بازرسی بهداشتی و ناظر شرعی در روز عید قربان آماده خدمت رسانی هستند.

از این رو نکات که باید هموطنان عزیزمان به آن توجه کنند.
١- از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری شود.

٢- دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کنید، چرا که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است.

٣- در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعداز ذبح بررسی و معاینه می‌کنند. برخی از انواع بیماری در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن‌ها هستند.

۴- ذبح دام را در کشتارگاه‌ها انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید، چراکه خونابه‌های جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منتقله از دام به انسان شود.

۵- افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

۶- گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد در یخچال قرار داده شود، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود.

۷- جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌ گراد، مصرف شود.

۸- دامداران به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287938
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید