• 1395/11/11 - 12:00
  • تعداد بازدید : 120
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار جدی رییس دامپزشکی دنا نسبت به شکار پرندگان مهاجر و بومی

رییس دامپزشکی شهرستان دنا ضمن تذکر جدی به شکارچیان پرنده های مهاجر و بومی شهرستان دنا از احتمال ابتلا به بیماری خطرناک انفولانزای فوق حاد خبر داد.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس دکتر کرم چهارلنگ رییس دامپزشکی شهرستان دنا با اشاره به فصل مهاجرت پرندگان مهاجر از سایر کشورها به ایران گفت:احتمال شیوع انفلوانزای فوق حاد در جمعیت انسانی و حیوانی بسیار بالا است.








 رییس دامپزشکی دنا با بیان اینکه سرعت انتشار این بیماری بسیار بالا است و در صورت ابتلای پرندگان امکان درمان وجود ندارد افزود:این بیماری که بین انسان و دام مشترک است امکان تهدید سلامت و بهداشت یک جامعه را دارد.

 

چهارلنگ خاطر نشان کرد:از آنجا که این ویروس قابلیت تغییر و جهش دارد را ممکن است با آنفولانزای انسانی ترکیب و نوع جدیدی از آنفولانزا را شکل بدهد که در این شرایط حتما باید واکسن جدیدی ساخته شود.

 

رییس دامپزشکی دنا با تاکید بر لزوم توجه و تمرکز دستگاههای عضو شورای بهداشت و بحران شهرستان به این مسیله گفت: باید آمادگی کامل جهت کنترل هر نوع بیماری را در شهرستان داشته باشیم.

 

چهارلنگ شکار پرندگان مهاجر به خصوص اردک وحشی را یکی از مهمترین علل و عوامل انتقال این ویروس خطرناک عنوان و ابراز کرد: خوک و گراز این قابلیت را دارند که ویروس نوع انسان و حیوانی را در دستگاه تنفس خود نگه داشته و با ایجاد تغییراتی ویروس جدیدی در خود ایجاد کند.

 

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه تمام پرندگان نسبت به ویروس آنفلوانزا حساس هستند ابراز کرد: مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون،شترمرغ، قرقاول،کبک، اردک، بلدرچین و پرندگان زینتی مانند طوطی، مینا، و سهره به مراتب حساس تر اند و خوک و انسان هم از جمله میزبان های ویروس آنفلوانزا هستند.

 

وی عنوان کرد: تاکنون هیچگونه موردی مبنی بر رویت این بیماری در استان و شهر ستان دنا گزارش نشده است و مراقبت و پایش به صورت فعال توسط اداره دامپزشکی با همکاری مرکز بهداشت شهرستان صورت می گیرد.

 

رییس دامپزشکی دنا با تاکید بر اینکه مردم باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز که تحت نظارت می باشند تهیه کنند افزود: از مردم خواست از هرگونه شکار پرندگان وحشی خودداری و پرندگان خانگی خود را در قفس و تحت کنترل نگهداری کنند و هرگونه تلفات غیر عادی طیور بومی وصنعتی را به اداره دامپزشکی به شماره تلفن 33442622 074 گزارش کنند.






  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181248
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه