ماهي قرمز را ازمراكز مجاز و تحت نظارت دامپزشكي تهيه نمائيد.
ماهی قرمز را ازمراكز مجاز و تحت نظارت دامپزشكی تهیه نمائید.
با توجه به رونق بازار خرید و فروش ماهی گلی در روزهای پایانی سال و در آستانه ورود به سال نو، اداره كل دامپزشكی استان كهگیلویه وبویراحمدبا صدور اطلاعیه ای از شهروندان خواست نكات بهداشتی ذیل را رعایت نمایند:
1-ماهی قرمز را ازمراكز مجاز فروش تهیه نموده و از خرید ماهی از دست فروشها خودداری فرمائید.( مراكز مجاز ، به مراكزی گفته می شود كه علاوه بر مسقف بودن ، قابلیت شستشو و ضد عفونی را دارا بوده و از آب بهداشتی كافی از نظر دما و اكسیژن برخودار باشند همچنین كلیه لوازم فروش ، نگهداری و حمل و نقل آنها نیز باید بهداشتی باشد).
2- هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی حداقل به یك لیتر آب نیاز دارد كه روزانه باید تعویض گردد و ظروف نگهداری ماهی باید به صورت دوره ای شسته شده و با استفاده از محلول نمك طعام 3% یا تركیبات آمونیوم ضد عفونی شوند و سپس ، مورد استفاده قرار گیرند .
3- از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لكه های سفید روی پوست بدن خودداری نموده و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهی زینتی ، ماهی بیمار را بلافاصله از سایر ماهی ها جدا و موضوع را به دامپزشك اطلاع دهید و در هنگام مشاهده علائم و عوارض پوستی در افراد خانواده ، حتماً به پزشك مراجعه فرمائید .
4- برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستكش استفاده نمائید.
5- از دست زدن كودكان خود به ماهی جلوگیری نمائید، زیرا ممكن است عوامل بیماریزا به چشم و دهان آنها منتقل شود.
6- آب تعویضی ماهی را مستقیماً در چاه تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمائید.
7- از اضافه كردن ماهی جدید تا حصول اطمینان از سلامتی آن به سایر ماهیها خودداری نمائید.
8- اگر از آب شرب شهری استفاده میكنید باید جهت كلرزدایی آب مورد استفاده چند ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا كلر موجود در آب از بین رفته ، سپس این آب كلرزدائی شده را به آب ماهیان اضافه نمائید.
9- از رها كردن ماهیان قرمز در آب های آزاد از قبیل قنوات و رودخانهها خودداری نمایید.
10- در صورت مشاهده تلفات شدید و هر گونه تخلف بهداشتی، مراتب را به اداره دامپزشكی محل اطلاع دهید.
نظر دهید