• 1396/12/21 - 12:00
  • تعداد بازدید : 145
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد برای انتخاب و نگهداری ماهی قرمز

با فرارسیدن عید نوروز علاقمندی مردم برای خرید آبزیان زینتی به ویژه ماهی قرمز افزایش می‌یابد که رعایت اصول ساده بهداشتی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماریهای احتمالی مشترک بین انسان و ماهی و سلامت خانواده‌ها داشته باشد. در این راستا اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد در قالب اطلاعیه ای، توصیه های بهداشتی برای انتخاب و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، در متن این اطلاعیه بر تهیه ماهی قرمز از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی تاکید شده و آمده است:هم استانی های عزیز از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند خودداری کنند.

بر اساس این اطلاعیه، ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و همچنین علائمی نظیر تاخوردن باله ها، لکه های پنبه ای مانند و زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در اطراف دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشم ها به صورت یکطرفه یا دوطرفه و ریخته شدن پولک های ماهی نباشد.

در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده نکنید.

همچنین در این اطلاعیه بر شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) ، ترکیبات آمونیوم به مقدار 1-1/0 گرم دریک لیتر آب به مدت 15-1 دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار 200 میلی گرم در یک لیتر آب به مدت ده ثانیه (مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است) تاکید شده است.

استفاده از دستکش خصوصاً برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم تاکید میگردد.

در این اطلاعیه در مورد غذا دادن به ماهی ها آورده شده است: ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است ؛ غذادهی باید یک یا حداکثر 2 بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.

همچنین نکاتی از قبیل رعایت دوره ای حداقل 2 هفته ای قرنطینه برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه، جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در  ماهیان آکواریومی در این اطلاعیه تاکید شده است.

آب مورد استفاده به این منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی گردد و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 181309
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه