رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد:
تاکنون موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگدر شهرستان بویر احمد تایید نشده است
رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد گفت: تاکنون موردی ازانفلوانزای فوق حاد طیور در شهرستان بویر احمد تایید نشده است.
مختار رجائی فر در گفت و گو با خبرنگار پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس با اشاره به اینکه 23 استان کشور درگیر آنفلوانزای فوق حاد طیور هستند، افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد تنها چند کانون بیماری در شهرستانهای کهکیلویه (دهدشت ) و دنا(بن زرد و پاتاوه ) شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: با بررسی های صورت گرفته و انجام نمونه گیری از موارد مشکوک در نقاط مختلف شهرستان بویراحمد تاکنون گزارشی مبنی بر تایید بیماری در این شهرستان گزارش نشده است.
رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد به حساسیت این بیماری در بین مردم اشاره داشت و تصریح کرد: همشهریان در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک از این بیماری مراتب را سریعا به اداره دامپزشکی شهرستان گزارش دهند تا اکیپ نمونه گیری به محل اعزام و نمونه های لازم را جهت ارسال به آزمایشگاه مرجع دامپزشکی جهت تشخیص ژنتیکی ویروس آنفلوانزای فوق حاد طیور اخذ نمایند.
رجائی ادامه داد: نتایج آزمایشات در کمتر از 48 ساعت به اداره دامپزشکی گزارش می شود و در صورت مثبت بودن جلسه تامین شهرستان برگزار و سریعا نسبت به معدوم سازی تمامی پرندگان بومی، صنعتی، اهلی و وحشی تا شعاع یک کیلومتری کانون بیماری اقدام می شود.
وی یادآور شد: به تمامی صاحبان انواع طیور که توسط دامپزشکی معدوم می شوند خسارت نیز پرداخت می شود.
رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد علایم آنفلوانزای فوق حاد طیور در پرندگان را بی حالی، بی اشتهایی، افت تولید، سیاه شدن تاج و ریش، علائم شدید تنفسی(سرفه ،عطسه،خروج ترشحات خون آلود از دهان و بینی)، خون مردگی در ساق پا، اسهال، تورم سر وصورت، واگیری و تلفات تا صد درصد عنوان کرد.
رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد در پایان اضافه کرد: مردم تنها از گوشت طیور استحصالی از کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی استفاده نمایند، از دوره گردهای فروش مرغهای زنده صنعتی و محلی و دورگ اکیدا خود داری نمایند ودر صورت مشاهده این سوداگران مراتب را به کلانتریها واداره دامپزشکی اطلاع دهند، تخم مرغ مورد نیاز خود را از محلهای مطمئن تهیه نمایند، از مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ نیم پز اجتناب نمایند و مرقبت افراد سود جو که بصورت سر زده وارد روستاها شده و اقدام به جمع آوری مرغهای محلی می نمایند باشند ودر صورت مشاهده مراتب را به بخشداران ، دهیاران، پلیس و کلانتریها اطلاع دهند.
نظر دهید