فارس گزارش میدهد :
بیماری «وی.اچ.اس» ماهیان سردآبی در کهگیلویه و بویراحمد
در پی درج برخی شایعات پیرامون شیوع بیماری «وی.اچ.اس» در مزارع پرورش ماهی کهگیلویه و بویراحمد، بررسیهای علمی نشان میدهد که مصرف ماهیهای حتی آلوده به این ویروس هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد.
به گزارش
خبرگزاری فارس از یاسوج، بیش از یک سال است که مزارع پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان میهمان ناخواندهای به نام ویروس «وی.اچ.اس» هستند.
این ویروس کشنده با درگیر کردن ماهیان، آنها را از پا در میآورد و خسارات شدیدی را به مزارع پرورش ماهی وارد میکند.
واقعیت این است که در این مدت و به ویژه در یک ماه گذشته شایعات زیادی در ارتباط با خطرات مصرف ماهی در میان مردم دهن به دهن شد و برخی سایتهای محلی نیز به این شایعات دامن زدند؛ شایعاتی که با بررسیهای علمی ثابت شده است هیچ پایه و اساسی ندارند.
گفته میشود، این ویروس مرگبار برای ماهیان بیزبان همراه با یک بسته قاچاق بچهماهی وارد کشور شده که به علت ضعف نظارت، اینگونه به جان ماهیان چندین استان کشور از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد، افتاده است.
برای بررسی این موضوع به سراغ چند مسئول ارشد در سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد رفتیم تا اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنیم.
اقدامات همزمان برای کنترل بیماری «وی.اچ.اس»
وی ادامه میدهد: بیماری «وی.اچ.اس» در سال قبل هم بوده و تلفات و خسارات زیادی نیز در مزارع پرورش ماهی در پی داشته است که به هر شکل باید کنترل شود.
وی با بیان اینکه خوردن ماهی آلوده به بیماری «وی.اچ.اس» هیچ مشکلی ندارد، بیان کرد: انسان عامل مکانیکی انتقال این بیماری است که برای کنترل شیوع آن اقدامات مهمی در حال انجام است.
بهمنش ادامه داد: در دو شهرستان بویراحمد و دنا تعدادی از مزارع پرورش ماهی به این بیماری آلوده شدند که قبل از فصل سرما، مناطق آلوده را خشک، ضدعفونی و شعلهدهی میشوند تا بعد از یکماه آیش مجددا" بچهماهیهای جدید پرورش داده شوند.
فروش ماهیان موجود تا 25 آبانماه
وی تعداد مزارع آلوده به این ویروس را 27 مزرعه اعلام کرد و گفت: مزارع پرورش ماهی تا 25 آبان فرصت دارند ماهی خود را بفروشند تا اقدامات پاکسازی این بیماری را به صورت همزمان انجام دهیم.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد میافزاید: با توجه به اینکه ماهیان با سن زیر شش ماه بیشتر در معرض این بیماری هستند، لازم است که ماهیان زیر 100 گرم همگی معدوم شوند.
وی تصریح کرد: اقدامات انجام شده به منظور کنترل بهتر بیماری «وی.اچ.اس» و جلوگیری از ضرر و زیان به تولیدکنندگان ماهی است که امید است با همکاری صاحبان مزارع ماهی و همه عوامل بتوانیم این بیماری را به طور کامل مهار کنیم.
بهمنش از معدوم شدن کامل یک مزرعه پرورش ماهی خبر داد و بیان کرد: غرامت وارد شده به این مزرعه در حال پیگیری است.
وی شرط موفقیت در کنترل بیماری را اقدام همزمان مزارع پرورش ماهی به ماهیریزی دانست.
نظر دهید