واکنش مدیرکل دامپزشکی استان به خبر صبح زاگرس/کسی که ما را موظف بر نظارت از قصابیها کرده،محل آنرا نیز اعلام کرده است/قصابی های تنگاری را تایید نمیکنیم!
قصاب های استان به یک مشکل جدی تبدیل شده اند از یک طرف کارشان غیر قانونی است و از طرف دیگر معیشت خانواده ها مد نظر است که مسئولان باید فکری برای این قشر از جامعه کنند.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، طی یک سال گذشته مغازه های قصابی در سطح استان افزایش قابل توجهی داشته است به گونه ای که اگر به برخی از مناطق و حواشی شهر یاسوج مراجعه کنیم براحتی می بینیم که از هر سه مغازه، دو مغازه متعلق به قصاب هاست و در بیرون مغازه هایشان نیز انواع گوشت گوسفندی آویزان است.
قصاب هایی که درمرکز شهر قرا دارند باید طبق قانون از کشتارگاه گوشت را دریافت کنند، چون که این دام ها در کشتار گاه در کنار ذبح شرعی مورد آزمایش و بررسی نیز قرار می گیرند که به بیماری مبتلا نباشند و به شکل 24 ساعته در سردخانه نگهداری می شوند و بعدا در اختیار فروشندگان قرار می گیرند، علاوه بر این گوشت های مشکل دار نیز در این چرخه حذف می شوند.
در این میان در اطراف شهر یاسوج قصابی هایی هستند که گویا اعتقادی به کشتارگاه ندارند و در همان مغازه ای که گوشت را عرضه می کنند دام را ذبح و می فروشند که در این حالت باعث ایجاد مشکلات بهداشتی زیادی برای همسایگان و مشتریان این قصاب ها می شود و نارضایتی هایی را ایجاد می کند.
اما این سوال مطرح است که چه نهاد یا سازمانی باید بر چنین قصاب هایی نظارت داشته باشد؟ چرا که برای مثال در حواشی شهر یاسوج از جمله مادوان و تنگاری دشت روم، شاهد رشد قصابی ها هستیم که متاسفانه گاهی در اطراف آنها صحنه های نامناسبی دیده می شود از جمع شدن حشرات در اطراف گوشت تا چهره نامناسب و زشت اطراف قصابی ها.
از طرفی اگر این قصابی ها را تعطیل کنند با توجه به وجود تعداد زیاد اشتغال زایی آن در استان می توان گفت که خیلی ها از نظر اقتصادی دچار مشکل می شوند و فرصت های اشتغال زایی از بین می رود.
عبدالله بهمنش مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری در همین خصوص گفت: کسی که ما را موظف کرده است بر قصاب ها نظارت کنیم محل نظارت را نیز اعلام کرده است طبق این قانون نظارت دامپزشکی تنها در کشتارگاه ها انجام می شود و خارج از کشتارگاه نظارت مرحله ای نداریم.
وی بیان کرد: خارج از کشتاگاه از لحاظ دامپزشکی بعنوان محل های غیر مجاز قلمداد می شود و توزیع کنندگان به عنوان فرد متخلف بهداشتی معرفی می شوند اما در کشتارگاه این نظارت مرحله به مرحله از دام زنده تا آخرین مرحله نطارت را داریم که اگر لاشه ای دچار بیماری شده بود جلوی عرضه آن را میگیریم.
بهمنش افزود: قرار نیست که خارج از کشتارگاه نظارت بهداشتی داشته باشیم و این نظارت به اینکه از آن کار جلوگیری کنیم محدود می شود، وظیفه نظارتی بر روی لاشه های خارج از کشتارگاه هستند نداریم و به هیچ عنوان آنها را نیز تایید نمی کنیم و ما جلوگیری می کنیم و فرد را به عنوان متخلف بهداشتی معرفی می کنیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون 200 پرونده قضائی در رابطه با کشتار غیر مجاز دام در استان تشکیل شده است که برخی ها پلمپ شدند برخی ها فک پلمپ کردند که مجازات این افراد می تواند تا 2 سال حبس باشد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هر گوشتی که از کشتارگاه خارج شود مورد تایید ماست اما بغیر از آن هر گوشتی که حتی اگر بهترین گوشت هم باشد ما آن را تایید نمی کنیم، با توجه به اینکه گوشت مواد غذایی گران قیمتی است و از طرفی یک ماده حساس است و خیلی سریع دچار آلودگی می شود، بنابراین مردم خودشان باید در خرید گوشت دقت بیشتری کنند.
وی ادامه داد: برخی بیماری ها مثل تب کریمه گنگو و تب مالت هیچ علامت ظاهری مشخصی ندارد و دامی که در کشتارگاه ذبح می شود، طی 24 ساعت در یخچال کشتارگاه نگهداری و سپس عرضه می شود که میکروب های آن از بین می روند، برخی از بیماری های ممکن است باعث مرگ فرد مصرف کننده شود.
پیشنهاد ویژه صبح زاگرس:
با وجود به توضیحات مدیر کل دامپزشکی استان کار قصاب ها غیر قانونی است اما اگر بخواهند این تعداد قصاب را پلمپ کنند بدون شک خانواده های زیادی دچار مشکل می شوند، بنابراین می توان چنین پیشنهاد داد که مسئولان می توانند حداقل در سطح شهر یاسوج چند نفر را به عنوان ناظر انتخاب کنند که اگر نمی توانند پلمپ کنند، حداقل نظارت کنند که نه مشکلی برا مردم ایجاد شود و نه فردی بیکار شود.
از طرف دیگر می توان با این قصاب ها جلساتی را برگزار کردو توجیه شوند که گوشت ماده حساسی است و برای از بین رفتن میکروب ها و ویروس گوشت، چه کارهایی باید انجام داد، بنابراین آموزش نیز می تواند در این راستا تاثیرگذار باشد.
نظر دهید