• 1397/06/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 182
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در مصاحبه اختصاصی با فاخته نیوز:

هر چه مشکل و سختی در مسیر اعتلای دامپزشکی وجود دارد به عدم شناخت کافی جامعه از نقش مهم دامپزشکی بر می گردد

مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در مصاحبه اختصاصی با فاخته نیوز: هر چه مشکل و سختی در مسیر اعتلای دامپزشکی وجود دارد به عدم شناخت کافی جامعه از نقش مهم دامپزشکی بر می گردد

فاخته نیوز– در ادامه گفتگوهای هفتگی با مدیران کل دامپزشکی استان ها، این بار سراغ از مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گرفتیم و گپ و گفتی با دکتر عبدالله بهمنش داشتیم. ماحصل این گفتگو را با هم می خوانیم؛



 لطفاً خودتان را معرفی کنید و سوابق تحصیلی و اجرایی خود را اعلام بفرمایید.  عبدالله بهمنش متولد اول اردیبهشت ماه ۱۳۴۶ در شهرستان گچساران هستم.دکترای دامپزشکی فارغ التحصیل سال ۱۳۷۲ دانشگاه شیراز، سال ۱۳۷۳ الی ۱۳۷۵ رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه، سال ۱۳۷۵ الی ۱۳۸۸ رئیس اداره مبارزه و آموزش اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، سال ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۳ ارزیابی و عملکرد اداره کل دامپزشکی استان فارس و از سال ۱۳۹۳ تا کنون مدیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد.




  1. در خصوص تعامل با بخش خصوصی دامپزشکی چه دیدگاهی داشته و چه اقداماتی تا کنون انجام داده اید؟ بخش خصوصی به عنوان بازوی اجرائی دامپزشکی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید از حداکثر توان این بخش در خدمات رسانی به دامداران استفاده کرد . هدف اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز استفاده از حداکثر توان این بخش بوده بطوریکه حتی بخش ها و مناطق دور دست را با تسهیلاتی چون در اختیار گذاشتن ساختمان پستهای دامپزشکی، مجوز کلنیک به همراه داروخانه جنبی، مرکز مایه کوبی، معرفی جهت اخذ تسهیلات کم بهره و … به متقاضیان واگذار و نهایت همکاری را با آنها به عمل می آورد.

  2. اجرای ماده ۱۹ را در آن استان چگونه ارزیابی می کنید؟ در حال حاضر علیرغم مشکلات موجود در رابطه با کشتارگاه ها، مرغداریهای تخمگذار و مراکز تکثیر آبزیان به اجرا درامده و در سایر مراکز به خاطر محدودیت ها هنوز اجرایی نشده است.

  3. برای اجرای ماده ۱۹ آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی چه مشکلاتی را در استان پیش رو دارید؟ الف): نبود توان مالی کافی بهره برداران برای پرداخت کامل حق الزحمه مسئولین فنی و بالطبع عدم حضور موثر مسئولین فنی در محل طرح



 ب): عدم امکان عقد قرار داد یک مسئول فنی با چند بهره بردار(طبق دستورالعمل)



ج): نادیده گرفتن نقش موثر نظام دامپزشکی در اجرای این ماده که مشکل نظارت بر عملکرد طرفین را به دنبال دارد.



                        




  1. مدیریت در استان کهگیلویه و بویراحمد چه مزایا و چه سختی هایی را به همراه دارد؟ مدیریت در استان های کم برخورداری مثل استان کهگیلویه و بویراحمدعلیرغم این که احساس خوبی نسبت به خدمات به محرومین را به همراه دارد، به علت کمبود اعتبارات و امکانات بسیار سخت بوده به طوری که بیشترین وقت مدیر صرف چانه زدن برای تأمین اعتبارات بوده و از طرفی به خاطر فرهنگ خاصه مردم اجرای دستورالعمل های بهداشتی به سختی صورت گرفته و عدم همکاری لازم سایر دستگاه ها نیز مشکلی است که باید به صورت مداوم در مکاتبات و جلسات به آنها پرداخت.

  2. در خصوص مرغداری غیر مجاز چه اقدامانی انجام داده اید و برای رفع معضل این واحد ها چه پیشنهادی دارید؟ خوشبختانه مرغداری غیر مجاز در استان وجود ندارد و می توان به جرأت گفت در این مقوله شاید استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از محدود استان هایی است که با چنین مشکلی روبرو نمی باشد.

  3. برای معضل کشتار غیر مجاز دام در استان و عرضه گوشت حاصل از این کشتار در راه های استان چه تدابیری اتخاذ شده؟ از حداکثر توان اداری ،قانونی و رسانه ای در حل مشکل کشتار غیر مجاز استفاده شده و یکی از معضلات بسیار مهم استان موضوع کشتار غیر مجاز می باشد که صدها پرونده و حتی احکامی تا ۲ سال حبس نیز در این زمینه صادر شده اما به خاطر مشکلاتی چون فرهنگ خاص، بیکاری عدم همکاری سایر دستگاه ها، عدم باور برخی مسئولین به حل مشکل و … موفقیت زیادی در حل مشکل حاصل نشده است.

  4. برای افزایش ظرفیت های اشتغال در دامپزشکی در استان چه پیشنهادی داشته و چه کمبودهایی را در این زمینه دارید؟ تعدیل برخی دستور العمل ها با در نظر گرفتن محرومیت استان، ارائه تسهیلات کم بهره و تشویقی، ایجاد بیشتر مراکز صنعتی دامپروری و صنایع وابسته و … راهکارهای خوبی برای بالا بردن ظرفیت اشتغال دامپزشکی در استان می باشد.

  5. اگر حرف نا گفته ای باقی مانده بفرمایید. حرف نا گفته که بسیار است اما بنظر می رسد که هر چه مشکل و سختی در مسیر اعتلای دامپزشکی وجود دارد به عدم شناخت کافی جامعه از نقش مهم دامپزشکی بر می گردد که متأسفانه این عدم شناخت علاوه بر مردم عادی بسیاری از مسئولین رده بالای کشور را هم شامل می شود به طوریکه در مواردی که به مقوله بهداشت پرداخته می شود همه نگاه ها به وزارت بهداشت معطوف می گردد و وقتی به مقوله تولید و اشتغال در زمینه دام و طیور اشاره می گردد نقش دامپزشکی در این اصل مهم که ” تولید و اشتغال پایدار در زمینه دام ، طیور و آبزیان وقتی پایا و مستمر خواهد بود که بهداشت به عنوان محور اصلی فرایند محسوب گردد” کمتر توجه می شود.



 



فاخته نیوز: از شما و مدیر محترم روابط عمومی استان کمال تشکر و قدردانی را داریم.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 61821
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه