مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد:
دامپزشکی علاوه بر انجام وظیفه ذاتی خود در کنترل بیماریهای مشترک انسان و دام، در شرایط کنونی تابع دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا است.
دکتر بهمنش در تشریح اقدامات پیشگیرانه حوزه دامپزشکی استان در بحران کرونا گفت: خدمات پیشگیرانه دامپزشکی در راستای سالم سازی سبد غذایی مردم بمنظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا است ، چراکه دامپزشکی در خط مقدم ارتقا و حراست از بهداشت و سلامت قرار دارد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی استان در تشریح فعالیت های حوزه مسئولیتی خود دردامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در موضوع بحران کرونا گفت بیش از یکسال است از مهمان ناخواندهای به نام کرونا میزبانی میکنیم، مهمانی که به اجبار آمده و بر بخشهای مختلف زندگی بشر تاثیر گذاشته است. علاوه بر تاثیر کرونا بر شئون اجتماعی زندگی بشر، نفوذ کرونا را بر همه بخشهای روزمره جوامع انسانی نیز شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: این اداره کل علاوه بر انجام وظیفه ذاتی خود در کنترل بیماریهای مشترک انسان و دام، در شرایط کنونی تابع دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا است.. خدمات بهداشتی که توسط مجموعه دامپزشکی به جامعه در حوزه های کنترل و پیشگیری صرفاً در راستای سالم سازی سبد غذایی مردم و سلامت عمومی جامعه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا هر روز انجام میپذیرد، چراکه دامپزشکی در خط مقدم ارتقا و حراست از بهداشت و سلامت قرار دارد.
دکتر بهمنش گفت: اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد و زیر مجموعه آن در راستای مشارکت در امر مبارزه با کروناویروس و در هماهنگی کامل با ستادهای استانی مقابله با بیماری، نسبت به انجام خدمات لازم در حوزه کاری خود از ابتدای شیوع این بیماری اقدام کرده است که به برخی مصادیق و موارد صوت گرفته اشاره میگردد.
تشکیل جلسات مقابله با بیماری در ستاد استان و شهرستانها در راستای برنامهریزی اجرای اقدامات پیشگیری با هماهنگی ستاد استانی مقابله با بیماری ، توزیع مواد ضدعفونی کننده و اجرای عملیات ضدعفونی اماکن عمومی ، پرتردد و اداری و همچنین اجرای عملیات ضدعفونی اماکن عمومی شهری از جمله ساختمانهای استانی زیرمجموعه ، مراکز مرتبط دامپزشکی شامل کشتارگاههای دام و طیور ، تشدید اقدامات بهداشتی در مراکز فرآوری و عرضه فراورده های خام دامی از طریق بازدیدهای محسوس و نامحسوس و اعمال نظارت بر رعایت بهداشت فرآوردهها و بهداشت فردی و اعمال ممنوعیت در قطعهبندی و دستکاری فرآوردهها و تاکید بر کاهش ازدحام در مراکز عرضه مواد خام دامی .
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در بخش دیگری از تشریح اقدامات دامپزشکی در بحران کرونا به خرید و توزیع اقلام بهداشتی اشاره کرد و گفت : توزیع اقلام مورد نیاز ایمنی فردی شامل ضدعفونی کننده دست ، ماسک ، دستکش یکبار مصرف و لاتکس ، لباس یکبار مصرف و عینک محافظ در دستور کار قرار گرفت که این اقلام بصورت دوره ای در اختیار همکاران و اکیپ های نظارتی دامپزشکی قرار می گیرد.
وی به اقدام ارزنده دامپزشکی در بحران کرونا نیز اشاره کرد و گفت : تمدید پروانه های بهداشتی مرتبط با دامپزشکی بمنظور عدم مراجعه همکاران بخش خصوصی و بهره برداران به مراکز دامپزشکی با رعایت قوانین و مقررات اداری در دستور کار قرار گرفت که در این راستا پروانه بهداشتی مراکز تحت پوشش و اشتغال دامپزشکان بخش خصوصی بمدت یکسال تمدید گردیدند.
وی فراهم آوردن شرایط دورکاری پرسنل و ارائه خدمات غیرحضوری در راستای کاهش مراجعات حضوری را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت : اطلاعرسانی و ارائه آموزش های غیرحضوری از طریق پورتال اداره کل، شبکههای اجتماعی، رسانهها و انتشار بروشورهای آموزشی در خصوص پیشگیری از بیماری برای مراکز دولتی و بخش خصوصی دامپزشکی به ویژه مراکز درمانی، آزمایشگاهها بخش خصوصی، مراکز مایهکوبی و مراکز توزیع و پخش واکسنهای دامی با توجه به حجم مراجعات این مراکز نیز در این بحران کرونایی بخوبی صورت گرفته است.
وی در پایان به تاثیر دامپزشکی بر پیشگیری از ویروسهای همهگیر در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: نقش بی بدیل و تاثیر گذار این بخش از فعالان بهداشتی و درمانی جامعه اگرچه از دیدگاه جامعه کمی مغفول مانده اما نمیتوان براحتی از کنار آن گذشت چرا که دامپزشکی پیش از کرونا هم در خط مقدم مبارزه با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و دیگر بیماریهای این چنینی قرار داشتند و به مخاطرات این مسیر آگاهی دارند و در این راستان تجربیات علمی و عملی خود را بیش از پیش بکار خواهند گرفت تا در کنار کادر بهداشت و درمان و همراهی و همکاری همه آحاد جامعه از این بحران ناخوانده بسلامت عبور کنیم.
نظر دهید