اطلاعیه اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص ضوابط بهداشتی ذبح دام در روز عید قربان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با صدور اطلاعیه ای به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بخصوص تب کریمه کنگو ، توصیه های بهداشتی ذیل برای ذبح دام در عید قربان مورد توجه جدی قرارگیرد.
◽️دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایید.
◽️ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید.
◽️از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
◽️افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
◽️گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
◽️جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ساعت نگهداری در دمای ۴درجه
سانتی گراد، مصرف شود.
◽️به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.
◽️از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند گوشت خریداری نکنید.
◽️از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی می باشند جدا" پرهیز نمایید.
◽️در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل نمایید
نظر دهید