• 1402/03/31 - 10:52
  • تعداد بازدید : 546
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد :

کارگروه استانی پدافند غیرعامل در حوزه پدافند زیستی با محوریت بیماری بروسلوز تشکیل گردید + تصاویر

نشست کارگروه تخصصی پدافند زیستی با موضوع بروسلوز و بررسی برنامه‌های مشترک با حضور دستگاه های اجرایی کهگیلویه وبویراحمد در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان  ، نشست کارگروه تخصصی پدافند زیستی با موضوع بروسلوز  و بررسی برنامه‌های مشترک با حضور  مدیران پدافندغیرعامل استانداری ، دانشگاه علوم پزشکی ، دامپزشکی ، مرکز بهداشت ، اورژانس ، محیط زیست ، شهرداری ، امورصنفی و پزشکان متخصص بیماری های عفونی  در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج  برگزار شد.

در این نشست ،  «دکتر سید مختار رجائی فر » مدیر کل دامپزشکی استان ضمن تشریح وضعیت بیماری بروسلوز در جمعیت دام های سبک و سنگین استان گفت: بروسلوز یکی‌ از مهمترین‌ بیماری‌های‌ قابل انتقال از حیوان‌ به انسان محسوب‌ می‌گردد و کنترل این بیماری مستلزم ارتقاء فعالیت‌های بین بخشی اداره کل دامپزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی است.

وی  افزود: طرح کنترل گام به گام بیماری بروسلوز و تشکیل جلسات مدون و برنامه‌ریزی دقیق  در شوراهای سلامت و امنیت غذایی در استان و شهرستانها  و کنترل اولویت‌ها بصورت برنامه ریزی شده و با تعاملات بین بخشی بویژه حوزه های دامپزشکی و علوم پزشکی ، گام مهمی در پیشگیری و کاهش این بیماری را بیش از پیش خواهد داشت.

وی به انجام مراقبت های فعال و غیرفعال بیماری بروسلوز در واحدهای اپیدمیولوژیک دام های سبک و سنگین در استان وفق دستورالعمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور نیز اشاره کرد و گفت : در حوزه مراقبت های فعال بیماری از طریق انجام عملیات تست و خونگیری در جمعیت هدف  (دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی ) ، شناسایی و اعزام دام های راکتور به کشتارگاه صورت می گیرد در حالیکه در مراقبت های غیرفعال ، ردیابی و پایش بیماری از طریق گزارشات مراکز  بهداشت شهرستانها  و اعزام اکیپ های دامپزشکی به منطقه بمنظور اخذ نمونه های سرمی و پایش بیماری انجام می گیرد.

وی به  کمبود اعتبارات و  نیروی انسانی متخصص ، عدم اختصاص بودجه از اعتبارات سرفصل سلامت و وجود کشتارهای غیرمجاز دام در ورودی برخی از شهرهای استان بعنوان چالش اصلی حوزه دامپزشکی و بهداشت عمومی جامعه اشاره و خواستار مساعدت و همکاری همه دستگاه های اجرایی بویژه استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بحث اعتبارات و همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه قضا ، نیروی انتظامی و دستگاه های اجرایی همکار در بخش جمع آوری و ساماندهی کشتارهای غیرمجاز در استان شد.

دکتر کرم چهارلنگ ،  رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان بعنوان سخنران این نشست گفت : کنترل و ریشه کنی بیماری های استراتژیک دامی بویژه بروسلوز  در کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت و ظرفیت های دامی بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود.

وی ضمن اشاره به شعار دام سالم، غذای سالم و انسان سالم ، درخصوص سامانه یکپارچه پایش و مراقبت بیماری ها به کمک دانش و فناوری های نوین و مشارکت حداکثری مردم  در حوزه دامپزشکی گفت : به حمداله اقدامات خوبی در حوزه واکسیناسیون جمعیت هدف دامی در استان صورت گرفته است که در یک ماه گذشته طرح ملی پایش سرمی بیماری بروسلوز در جمعیت دام سبک و سنگین استان صورت گرفته که نتایج آن نیز ارائه خواهد شد. 

دکتر چهارلنگ  به اهمیت آموزش و آگاهی‌بخشی مردم در زمینه پیشگیری از ابتلا به تب مالت اشاره کرد و گفت: آموزش‌های ترویجی روستائیان و عشایر استان با محوریت زنان این قشر از جامعه را هرساله در دستور کار خود داشته ایم  و جلسات هم اندیشی مشترک با مجموعه علوم پزشکی از جمله مراکز  بهداشت ، مروجین بهداشتی  را نقطه عطفی در مبارزه عملی و علمی با این بیماری می‌دانیم.

وی در ادامه به تعامل بین بخشی به عنوان یکی از اصول مهم مراقبت‌های اولیه بهداشتی اشاره نمود و گفت: به منظور کنترل بیماری‌های زئونوز بصورت ویژه، مشارکت و همکاری همه‌جانبه تمامی بخش‌ها و سازمان‌های مرتبط، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  به موضوع بهداشت دام و فرآورده های خام دامی در بحث بروسلوز و تب مالت گفت : عرضه و فروش شیر خام به هر شکل و در هر قالب در مراکز لبنی سنتی ممنوع و غیر بهداشتی است و این مراکز به هیچ عنوان مجاز به تحویل مستقیم شیر خام به شهروندان نیستند.

دکتر چهارلنگ در موضوع آموزش و آگاهی بخشی به جامعه در خصوص بیماری تب مالت نیز گفت : شهروندان ضمن رعایت مسائل بهداشتی و حفاظت شخصی ، شیر را می بایست پس از جوشیدن بمدت 5 دقیقه در دمای جوش بهم زده و سپس سرد نمایند.

 اجرای برنامه های آموزشی  و ترویجی ، افزایش ارتباطات بین بخشی و تشدید نظارت های  دستگاه های اجرایی در زمینه های بهداشتی و اجرایی از مهمترین مصوبات این نشست در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد بود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان بویراحمد,اخبار شهرستان دنا,اخبار شهرستان باشت,اخبار شهرستان لنده,اخبار شهرستان گچساران,اخبار شهرستان کهگیلویه,اخبار شهرستان بهمئی,اخبار شهرستان چرام,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 303576
کلمات کلیدی
روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

روابط عمومی کهگیلویه و بویراحمد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید