معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد خبر داد:
پایش سرمی بیماری مشمشه در جمعیت اسب های کهگیلویه وبویراحمد
هرساله با هدف مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام، تست بیماری مشمشه در جمعیت اسب های استان صورت می گیرد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر امید جمشیدی ، معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: هرساله و بر اساس برنامه زمانبندی جمعیت اسب های استان ، تست سرمی مشمشه با هدف مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام توسط کارشناسان دامپزشکی شهرستانهای استان انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه بیماری مشمشه نوعی بیماری کشنده باکتریایی و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از تک سمی های آلوده به انسان منتقل می شود، افزود: این بیماری با درگیر کردن دستگاه تنفس در انسان میتواند کشنده باشد.
معاون سلامت دامپزشکی استان با اشاره به ضرورت انجام تست مشمشه در جمعیت اسب های استان اظهار کرد: سالانه یک نوبت تست سرمی مشمشه بر روی جمعیت اسب استان صورت می گیرد و نمونه های خون اخذ شده برای انجام تست های لازم به آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور ارسال و نتایج اعلام می گردد که چنانچه تست اسبی مثبت باشد، نسبت به معدوم سازی آن و ایجاد شرایط قرنطینه ای و ضد عفونی نواحی آلوده و ممنوعیت تردد هرگونه اسب اقدام میگردد.
دکتر جمشیدی گفت : پیش بینی می شود در سال 1401 تعداد 236 راس اسب استان مورد خونگیری و تست سرمی مشمشه قرار گیرند.
وی گفت : به همت کارشناسان واحد مبارزه این اداره کل از ابتدای سال تا کنون تعداد 90 راس اسب مورد پایش و تست های سرمی این بیماری قرار گرفته که خوشبختانه با توجه به اعلام نتایج آزمایشگاهی هیچ مورد مثبتی از بیماری در استان مشاهده نشده است.
معاون سلامت دامپزشکی استان گفت : با توجه به اینکه مهمترین راه کنترل و ریشه کنی این بیماری شناسایی و حذف حیوانات آلوده می باشد ، توصیه می شود باشگاه های سوار کاری و افرادی که به نوعی با اسب سروکار دارند لزوماً هنگام خرید اسب ، نسبت به انجام آزمایشات لازم و پایش سرمی این بیماری توسط دامپزشکی مبدا اقدام و مجوز سلامت و حمل بهداشتی را دریافت نمایند.
نظر دهید