مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد تشریح کرد:
عملکرد دامپزشکی در طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی در ماه مبارک رمضان و نوروز 1404 + سند
انجام بیش از 3 هزار و 370 مورد بازرسی بهداشتی از مراکز تحت نظارت دامپزشکی استان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، دکتر چهارلنگ ، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در گزارشی با اشاره به پایان طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی فرآورده های خام دامی، عملکرد این اداره کل را بازگو کرد.
وی با اشاره به رسالت دامپزشکی در تامین غذای سالم از مزرعه تا سفره گفت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فرآورده های خام دامی از تاریخ 11 اسفند ماه سال گذشته تا 15 فروردین ماه سال جاری در این استان اجرا و در جریان این طرح، 3 هزار و 372 مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان انجام شد که طی این بازدید ها مقدار 18 هزار و 401 کیلو گرم فرآورده از چرخه مصرف غذایی انسانی خارج شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان به ارجاع 59 پرونده تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی در این طرح اشاره کرد و افزود: 356 مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت این اداره کل مشاهده شده است.
دکتر چهارلنگ به بازرسی و تامین گوشت سالم از کشتارگاه ها پرداخت و گفت : 8 هزار و 109 راس دام سبک و سنگین طی انجام این طرح در کشتارگاههای استان کهگیلویه وبویراحمد کشتار و بیش از 171 تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شدهاست.
وی گفت : بدنبال نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاههای دام استان طی اجرای این طرح، مقدار 902 کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شده است.
دکترچهارلنگ همچنین اضافه کرد: از ابتدای اجرا تا پایان این طرح مقدار یک میلیون و 786 هزار و 484 کیلوگرم گوشت مرغ تولید شده و این میزان گوشت سفید از کشتار 916 هزار و 980 قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان استحصال شده است.
وی ادامه داد : مقدار 10 هزار و 696 کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی و یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شدهاست.
دکتر چهارلنگ همچنین به مقدار 18 هزار و 401 کیلو گرم فرآورده های خام دامی و لاشه ی دام و طیور غیر بهداشتی معدوم شده طی اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: این حجم از معدومی طی انجام آزمایشات و نمونه برداری های دقیق و همچنین بررسی میزان سطح آلودگی در آن ها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: 16 اکیپ متشکل از 48 نفر از بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد در این مدت وظیفه بازرسی بهداشتی از 2 هزار و 500 مرکز تولید، توزیع، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی را برعهده داشتند.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد به شهروندان محترم توصیه کرد: در هنگام خرید فرآورده های خام دامی به برچسب مشخصات (تاریخ تولید و انقضاء) ، مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی دقت نمایند و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی جهت پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.
نظر دهید